måndag 6 september 2010

Sista biten hem till Provence

 

 

 

 


Sista dagen på den långa resan hem startar strax norr om Lyon. Det är kallt men soligt. När vi tankar cirka 15 mil från vår sydfranska by är temperaturen uppe i 30 grader!! Ett märkligt fenomen detta, att det liksom går en värmegräns där Provence "börjar".

Åh, jag blir så glad av de numera hemtama skyltarna, de fina franska motorvägarna där man susar fram med underbara bergsformationer i bakgrunden, alla olika efter varje kurva.

Äntligen hemma!! Och varmt är det, mellan 25 och 29 grader har det varit sedan vi kom för några dagar sedan. I morgon väntas dock regn och vind - annars var det tänkt en segeltur till ön Porquerolles med goda vännerna men det får anstå till bättre väder.
Posted by Picasa

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Kan jag säga "Välkommen hem" trots att jag sitter kvar hemma i Östergötland? Det har varit kul att följa er på resan. Så skönt att hjärtat klappade på som det ska!

Elisabet sa...

Ja, detsamma säger jag! Och än en gång trevligt att ni tittade förbi!

Freedomtravel sa...

Ser verkligen härligt ut! Längtar både efter husbilen och varmare väder när man ser det där!

Kersti sa...

Å så härligt med värme. Till Porqueroll seglade vi med goda vänner från Marseille för många år sedan. Det var en väldigt trevlig semester. Ön var också en upplevelse. Lite mer "primitiv" än de andra hamnarna vi besökte där man kopplade ström och vatten och sedan gick på restaurang. Här fick man stå i kö och hämta vatten i dunk.