måndag 14 juni 2010

Utflykt

 

 

 

 


Egentligen skulle vi igår ha besökt ett fantastiskt flyguppvisningsprogram i närbelägna staden Hyères. Både i Sverige och i Frankrike firade man hundraårsjubileum för flyget med gamla och nya flygplan. Utanför på redden låg stora hangarfartyg, bland annat det franska Charles de Gaulle där presidenten Sarkozy också befann sig.

Inte bara vi utan tiotusentals andra hade tänkt sig samma utflyktsmål. Vi hamnade genast i milslånga köer in till själva staden och drogs sedan med i ett bilkaos av sällan skådat slag. Tillfälliga parkeringsplatser med busstransport till flygplatsen fanns visserligen men allt var fullt och fransmännens förkärlek för märkliga parkeringar gjorde gatorna näst intill oframkomliga. Efter 2,5 timmar i kö och 29 gradig värme och inte ens i närheten av flygplatsen och där uppvisningen redan börjat gav vi upp. Vi smet bakvägen ur stan och körde till den här trevliga hamnorten - Carqueiranne.

Ett vackert och välordnat samhälle med en fin småbåtshamn och flera mindre, vackra stränder med en vacker utsikt blev vår belöning. Här stannade vi istället ett par timmar vid vattnet, åt på restaurang och flanerade som andra längs med havet. Vackra småbåtar i pastellfärger och en med gullig text "Nous Deux", vi två fanns att bese.
Posted by Picasa

Inga kommentarer: