torsdag 17 juni 2010

I katastrofens spår

 

 

 


Trots den dåliga bildkvalitet som det blir när man fotograferar från datorn visar de här bilderna med vilken kraft vattnet har vällt fram. Särskilt drabbad är staden Draguignan, bara några mil nordost om oss och orterna runtomkring. Det kommer att ta tid att återställa allt - det känns faktiskt ofattbart att detta har hänt väldigt nära oss och att ställen vi ofta kört igenom har råkat ut för detta. Vilka naturkrafter - så glada vi är att vi inte var ute på någon tur med husbilen i närheten!
Posted by Picasa

4 kommentarer:

Musikanta sa...

Det måste kännas särskilt jobbigt för er som bara bor ett par mil ifrån katastrofplatsen! Vilken kontrast mot det soldränkta landskapet och de vackra bilder du visade från er resa i söndags!

Hoppas innerligt att skyfallet är över för denna gången och att allting snart återgår till det normala för de stackars katastrofdrabbade invånarna i den lilla byn.

Suzesan sa...

Vilken tur ni inte var ute och åkte. Så hemskt det är.

HOPPAS ni snart ska få kontakt med era vänner. De har säkerligen klarat sig bra. Men jag förstår oron.

Jag hade min dotter inne i en skog ute på vägen så att säga när den hemska orkanen drog fram 2001 på den västra sidan av Frankrike. DET var oroligt. La Rochell och de trakterna runt om.

Jag ringde vår vän och frågade var min dotter befann sig "Hon skrek på engelska "Hon är i skogen" jag bara "Vad gör hon där?Milde tider" Så fick jag en förklaring och sen berättade D att deras tak flugit all världens väg. Jag fick tag i min dotter och vi pratade kort och hon berättade att de stod på en parkering nära ett sjukhus och var rädda men okey.

Sen bröts all telefonkontakt.

Kramar
/Susanne

Elisabet sa...

Ja, hu så förfärligt med såna naturkrafter!! Jag minns ju jordbävningen som drabbade Skåne för några år sedan .., ingen märkvärdig sak .. men ändå .., rädslan och skräcken när man anar vilka ENORMA KRAFTER som naturen besitter och hur liten man blir. Och ynklig.

Hoppas att ni klarar er och hoppas att det hela avtar.

Freedomtravel sa...

Det är nästan helt ofattbart när man ser bilderna! Vilken oerhörd styrka det måste vara i såna här stormar, läskigt!