fredag 25 juni 2010

Midsommar då och nu

 

 

 

 


GLAD MIDSOMMAR tillönskas alla läsare. Här är bilder från vår sista midsommar i Sverige för två år sedan. Ängen utanför vårt skärgårdshus hette med rätta "midsommarängen". Här gör den skäl för namnet med dans runt stången och kaffe och tårta med grannarna. Och Madame har krans i håret.

Det blir det inte i år. Snarare hatt mot hettan som infunnit sig i sydfrankrike. Midsommar firas tillsammans med andra Provencesvenskar vid Medelhavskanten. Dock med hitflugen färskpotatis, sill, nubbe och snapsvisor. Så det blir lika trevligt och traditionsrikt som vanligt!
Posted by Picasa

3 kommentarer:

Elisabet sa...

Och du ser glad och lycklig ut, det lilla man ser ,-)

Staffan H sa...

Önskar er en trevlig midsommar med fransk inramning!

Det viktiga tycker jag är att man firar på något sätt, men kan man få tag på traditionella tillbehör, helt eller delvis, är det ju ett plus. Själv bodde och jobbade jag utomlands i drygt ett år. Då firades 6:e juni på restaurang och midsommar med lite festligare inramning.

Helen sa...

Midsommarfirande i Sverige eller i Provence? Jag skulle tro att det är lika trevligt på båda hållen, i alla fall i år, när vi i Sverige har så fint väder för en gångs skull...

Ha en fin helg, kram!