söndag 20 juni 2010

Middag med utsikt

 

 

 

 


Nu när sommaren närmar sig fylls husen i vårt område med de svenska grannarna. Nästan alla är nere och det bjuds på middag i kvällsolen i huset mitt emot vårt. Här äter vi fantastiskt gott och sitter högt och med utsikt mot vårt eget hus och de omgivande bergen.

Då, i förrgår var det så varmt att det gick att sitta ute till elva på kvällen. Idag är det under 20 grader, duggregn och åska som mullrar bortanför bergen. Nu vill vi ha fint väder hela veckan, vi får Sverigebesök med anledning av makens jämna födelsedag om några dagar. Då ska vi ställa till med fest!
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Elisabet sa...

Alltså .., i huset mitt emot bor inte de svenska vännerna för jämnan?

Är det så du menar?


Härlig dukning och hungrig blir man också .-)

Monet sa...

Nej, nej. Här i vårt område är vi två familjer som är "résidents", dvs är utskrivna ur Sverige och bor permanent och skattar i Frankrike.

Två av de andra svenska familjerna har lägenhet i området som semesterbostad och kommer ner då och då, ett par veckor i taget. Den andra permanentbosatta familjen reser ganska ofta till Sverige så det är egentligen vi som bor här på "heltid" och bara åker till Sverige en gång om året, dvs på sommaren när det också blir för hett härnere.

Det är lite olika hur utlandssvenskarna gör - en del bor här som vi, hela tiden. Andra är "flyttfåglar" och flyger mellan de olika hemländerna stup i kvarten.

Men här i området, när alla är samlade på en och samma gång, då passar man på att träffas, umgås, äta middagar och hitta på utflykter tillsammans. Trevligt! Och om detta visste vi ingenting när vi köpte.