lördag 27 februari 2010

Växtfenomen

Förra årets kraftiga hyacinter ser ut att bli mini-diton i år. Och Mira som länge undrat när träden fäller alla löv härnere kan nu se att våra flerhundraåriga ekar sedan en bra stund står med helt nakna grenar. Vi - dvs maken - har blåst bort löv i mängder men just nu är det lite lugnt, de flesta har fallit och det är stilje när det gäller trädgårdsarbetet. Snart spirar det grönt igen och skolrektor O har indikerat ett trädgårdsbesök i veckan för att gå över vad som behöver göras nu när den provencalska våren närmar sig.

Det konstigaste av allt är att de till jul inköpta julstjärnorna inte alls beter sig som i Sverige. Där blev de ju efter nyår taniga och slinkiga och tappade alla underblad. Härnere blommar de och blommar och blir tätare och tätare och vill inte alls betraktas som julblommor. Och inte kan man slänga de här vackra blomstren - särskilt inte den vackra ljusrosa? De kanske vill bli året-om-blommor, vad vet man?

 
 
 
 
Posted by Picasa

7 kommentarer:

Mira sa...

Ok. Då har träden tappat sina löv till slut. Men tiden mellan tapp och pånyttfödelse är i alla fall inte lika lång som här. Och påskliljorna blommar. Märkligt med småhyacinterna...

Annika sa...

Jag minns julstjärnorna på Trinidad, stora frodiga buskar. Dina kanske är på väg att bli sådana?

Livsnjutaren sa...

Hej.
Vilket fint ställe du har här...
Underbara vårbilder du visar. Önskar att det vore vår i Sverige också, men den kommer nog snart, snön töar nu för fullt.

Må väl!

Lotta sa...

Hej!
Vilken fin blogg du har, och intressant att läsa om Frankrike! Lite avundsjuk på de fina julblommorna är jag allt.
Hälsningar Lotta

Stina sa...

Så skönt att se snöfria bilder! Själv har jag nyss sopat bilen ren från 1 dm snö IGEN.

Läser om ovädret som dragit in över La Rochelle. Där förlovade vi oss för 25 år sedan. Hoppas ni klarar er på "er" kust.

Monet sa...

Förlåt alla som jag inte kan svara personligen. Internet i ett extremt stormdrabbat Frankrike är sig inte likt och det tar evigheter att koppla upp sig.

Vet inte ens om detta går fram.

Vi har det lugnt men franska Atlankusten är hårt drabbat - en nationell katastrof sägs det.

Idag har vi blåst (härligt att slippa kratta) löv, klippt ner gamla torra grenar och njutit av 18graders eftermiddagsvärme och lätt disig vårsol.

Vi har det bra.

Marie sa...

Underbara vår. Här plumsar jag fortfarande i snön, i vårt "svenska Provence" (Öland) och längtar efter våren! Avskyr höstens och vinterns mörker. Får uppenbarligen flytta ner till det "rätta" Provence...