onsdag 2 december 2009

Jul??


Nu i adventstider är det lite av upp- och nedvända världen för vår del.

Vi åker till växtvaruhuset "Villa Verde" nära Toulon för att kika på julpynt och komplettera våra uteväxter.

Det är 19 grader varmt, solen skiner och det är ljummet i luften som en svensk sommardag.

Utanför butiken växer "våra" vårblommor penséerna som här är en höst- och vinterblomma. Det känns helt tokigt!

En stor och vacker vit orkidée får åka med hem för att pryda sovrummet. Och bakluckan fylls av cyklamen i olika färger - det är vinterblomman här. Ursprungligen en alpblomma sa någon, klarar den också av lätta frostnätter. Nu står de i sina krukor utanför ytterdörren och på terrassen och ger färgglädje.

Det enda som påminner om höst/vinter är lätt gulnade och lite avskalade träd på butiksparkeringen. Den som utan att skryta om det bjuder på sin magnifika utsikt mot bergstoppen.

Posted by Picasa

3 kommentarer:

Anonym sa...

Oj vilken orättvisa, jag befinner mig inte långt ifrån nämligen i Aix-en-Provence, här är det regn, mulet och 10 grader idag..."Sverigeväder" som vi snällt kallar det :)- A

Monet sa...

Hej Anonym. Det är inte så orättvist som det verkar. Den här utflykten gjorde vi för några dagar sedan och då såg det ut så här. Och var så varmt och soligt som jag beskriver.

Idag har vi också "sverigeväder". Det regnar som det bara kan göra i Provence och är 14 grader varmt. En typisk innedag.

Men i morgon blir det genast bättre enligt météo. Sol i vårt område igen och stigande temperatur. En härlig höst och vinterkänsla är detta!! Ljuset!

Kersti sa...

Tack för de härliga bilderna med färg och värme. Vi traskar runt i ständig skymning men sanrt vänder det och nu lyser alla adventsstjärnor upp vintermörkret. Det gör mörkret lite lättare att uthärda.