måndag 30 november 2009

Ivrig hund på vinprovning


Här är Syster T med allas vår lilla älskling. Så här gör Dessi ofta när hon blir ivrig. Upp och trippa på bakbenen och vifta med framtassarna som den bästa cirkushund.

Den här dagen har hon fått följa med på vinprovning som anordnas av den provencalska delen av svenska Munskänkarna.

Det är roliga tillställningar detta. Man samlas först för själva vinprovningen som ofta har olika teman. Den här gången är det lite ovanligt - vi provar ovanliga och lite udda franska vita viner till olika sorters ostar.

Vitt vin till ost, jo, det går mycket bra och vissa kombinationer var väldigt goda. Efter pröveriet bjuds det på lunch, lite enkel varmrätt, efterrätt och kaffe. Och så glatt prat och sorl bland alla sydfranska svenskar som bor härnere.

Posted by Picasa

4 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

Tack Monet för din kommentar på Stribergs angående hunden. Kunde inte sagt det bättre själv men är lite för feg. Håller med dig på varje punkt. Barn och studier är ingen ursäkt för att lämna bort en hund. Mycket ofta ser man samma orsak i annonser när det gäller min ras, Cane Corso, och det gör mig lika upprörd varje gång. Man borde kunna förutse normala familjeförhållande och man lämnar inte bort en familjemedlem.
Jag borde ha skrivit detta på Stribergs men är en feg stackare som inte vill stöta mig med folk när det kommer till kritan, så du får ursäkta att jag hoppar in här.
Här, på västkusten är det nio minusgrader och alldeles vitt av rimfrost för att prata väder. Riktigt jul-likt faktiskt.
Ha en trevlig dag
mvh R

Helen sa...

Vilka härliga bilder på Dessi!

Man känner hennes glada energi ända hit till Skellefteå!

Och jag håller också med dig ang. omplaceringshundar!!

Kram!

Bloggblad sa...

Jag skulle skutta precis likadant om jag fick gå på fransk vinprovning!

Monet sa...

renee: tack för din kommentar, det känns bra att fler tycker som jag. Kanske tog jag i lite på Stribergs, det har kommit reaktioner kring det men ibland måste man ju kunna säga som det är. Utan att det ska uppfattas som dömande eller för hårt.

Men det är svårt att vara rak på sak, det skrivna ordet kan lätt missuppfattas. Jag tror vi alla hoppas att hunden får ett bra och livslångt hem till slut och håller tummarna för det!

Helen: ja Dessi är ovanligt pigg och sprallig numera, en glad och positiv och livlig liten glädjespridare, det tycker alla!
Och tack för medhållet till dig också!

Bloggblad: haha! Ja, nu vad det ju inte Dessi som fick prova vin. Däremot åt hon förtjust av ostarna. Är man en fransk pudel är bland annat Brie och Camembert favoritföda!!