måndag 6 juli 2009

Utmattad valp


Vi får lunchbesök av god fransk vän, bosatt i Sverige men med dotter, svärson och två små barnbarn bosatta utanför Marseille, inte så långt ifrån oss.

Dessi får plötsligt sällskap av en livlig treåring som upptäcker att det finns gosedjur för hunden också. Huset blir fullt av leksaker i ett nafs, det hoppas, skuttas och fars runt i trädgården.

Först tycker lilla treåringen att det är lite läskigt när Dessi hoppar och springer efter henne. Dessi vill ju nappa åt sig sina leksaker och sina pipdjur, klart det blir en utmaning med en liten unge som snor det av en.

Flickebarnet blir sen modigare och modigare, till och med sådär att man måste pröva att dra i öronen och svansen och smälla till på stjärten. Men då säger jag till - jag har sett det där förut, just att det kan gå överstyr och barnen testar gränserna för hårt.

Dessi är förväntat snäll och tålig. Och låter sig sedan också lyftas upp med grepp under magen och kånkas runt med.

En liten toypudel på 2,5 kilo är precis lagom i storlek när man är tre år och full av spring i benen.

Dessi ligger sedan ett par timmar bara helt stilla. Totalt utmattad av ett par intensiva lektimmar.

Posted by Picasa

4 kommentarer:

helen sa...

Lika barn leka bäst!

Barn och djur brukar ha väldigt roligt tillsammans.

Men som du sa, gäller det att se upp, så att inte barnet leker för hårdhänt.

Underbara bilder!

Kram!

Bert sa...

Bra att låta ungar och hundar umgås. Hunden vänjer sig vid olika sorters kontakter och ungarna lär sig viss hänsyn till en annan levande varelse.

Kesu sa...

Vad DUKTIG hon är Dessi! Känns väl skönt att ha en sån barnvänlig hund!

Gillade den sista bilden skarpt! Precis så där gör barn, bara lyfter hunden rakt upp. Ja, om den inte är en St Berhard förstås, men det är ju varken Dessi eller Lelle R.

Monet sa...

Helen: just så. Jag har sett det förut, ibland blir kramarna lite för hårda. Men söta tillsammans är dom!

Bert: vi har alltid haft hund. Mycket för att det varit så himla bra för våra barn. Man lär sig hänsyn åt båda hållen. Och ansvar också så småningom. Synd att så många barn idag är allergiska, att växa upp med hund ger en väldig livskvalitet tycker jag.

Kesu: Dessi är otroligt tålig. Och social mot ALLA, det är en underbar liten hund vi fått - bingo på alla plan. Alla älskar henne, inte bara för att hon är liten och söt, det är det glada och tillgivna sättet samtidigt som hon är lugn och tillgiven. Kunde inte vara bättre!