fredag 26 juni 2009

Gullhund


Mera Dessibilder. En i full karriär med pipdjur i munnen. Mest för att visa pom-pomsvansen!

På de andra är hon bara gullig, söt och snäll. Det här är en av de ljuvligaste hundar jag haft - hon är så vansinnigt rolig, smart och ska bara vara med oss hela tiden - inte bara vi charmas av henne, alla som möter henne blir lika förtjusta.

Går vi ut en stund, till poolen, dit hon inte kan följa med har hon nu lärt sig att "stanna" betyder just det. Man hör lite gny en stund innanför ytterdörren men varje gång vi kommer tillbaka kommer hon lite sömndrucken mot oss så att hon går och lägger sig och sover förstår vi.

Sen vet hon liksom inte till sig av glädje. Alla hundar blir ju glada när man kommer hem men den här lilla fian snor runt, hoppar och gladandas och puffar och liksom GER sig inte. Hon blir alldeles översinnlig av glädje och vi också - att det kan finnas så mycket KÄNSLOR i en sån här liten varelse!!

Vart jag än går så har jag henne också i hälarna. När jag kliver ur sängen på morgnarna rantar hon före till badrummet för hon bara VET att det är dit jag ska gå.

Sitter jag vid datorn i mitt arbetsrum är hennes plats som på sista bilden. Uppkrupen bland mina vackra provencalska kuddar har hon koll på sin matte.

Den kala fläcken bakom örat är kvar, den syns på första bilden. Om några dagar kommer biopsi-svaret, förhoppningsvis får vi då besked om vad detta är och om det finns någon behandling. Och att pälsen växer ut igen!

Själv tror jag att det måste vara en reaktion på att hon i princip fått antibiotika mot diverse åkommor sedan vi fick henne. Kanske har hon blivit penicillinallergisk, precis som sin matte!
Posted by Picasa

3 kommentarer:

Suzesan sa...

Hoppas hon kryar på sig lilla gulliga Dessi. Hon har kloka ögon. Nu har hon nog lärt sig kameran opch bli kanske en liten linslus. Så fin hon blev när hon klippte sig:)

Verkligen gullhund:)

Kram
/Susanne

Staffan H sa...

Ja det är hon verkligen!

Monet sa...

Suzesan: ja hon har verkligen kloka ögon. Busiga också!

Staffan: det är hennes gulliga lilla själ som lyser igenom.