onsdag 26 november 2008

Uteätarliv trots allt


Man blir trött på micrad färdigmat, så är det bara. Väl "hemma" i hamnen igen i det kalla höstmörkret - jo det är sant, på kvällarna är det nu strax över noll grader bara och man NÄSTAN fryser - dras vi mot den folktomma kajen.

Sedan länge är turistsäsongen över och även om det bara för någon vecka sedan var varmt, strålande sol och uteätarväder så gör både kyla, vindar och "La Crise" sitt till för att de flesta restaurangerna håller stängt i veckan.

Dock inte denna. Le Flore är en av de bättre restaurangerna med fisk och skaldjur som specialitet. Så trots att jag förutspått mindre av matbilder kommer här ändå några goda sådana.

Moules Marinières någon? Lagade enligt Le Chef de la Maison, dvs på traditionellt vis med chalottenlök och vitt vin. Urgott!! Efterrrättsmannen unnar sig något smarrigt med chokladmousse i mitten. Och ostmadamen får sina tre smakfyllda bitar, tillsammans med olivoljeindränkt brödbit med salladsblad.

Enkelt. Gott. Vi blir på bättre humör och talar glatt om hur roligt det blir att flytta hem igen. Snart förhoppningsvis.
Posted by Picasa

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Å, hjälp vad jag blir hungrig!

Monet sa...

Lite var det ju meningen att fresta! Allt är ju som sagt inte inälvskorv.

Fisk och skaldjur här är alltid lika gott och efterrättsmannen får vara försiktig med allt läckert utbud!

Kesu sa...

Ni gör helt rätt! God mat ger gott mod, så är det bara! Mat och dryck höjer livsandarna som inget annat, och man känner sig redo för nya omgångar motgångar (även om man inte precis önskar sig sådana).

Anonym sa...

Tack Kesu för uppmuntrande ord. Faktiskt blir det uteätarkväll idag igen.

Vi gör det enkelt för oss och äter tillsammans med lägenhetsinnehavarna som i morgon åker till Sverige och vill ha tom kyl och frys.

Får se var vi hamnar, allt är som sagt inte öppet.

Anonym sa...

Berätta mer om La Crise! Här hemma duggar varslen och allt ser mörkt ut. Hur där?
"La Crise", det låter ju nästan lite tjusigt :-)
Bara lite mindre vin till moulesen?

Anonym sa...

Eli: jag samlar mod och information inför din request om La Crise och hur man hanterar den här.

Svar kommer säkerligen i eget inlägg. Jag är själv väldigt fundersam kring de olika svenska/franska infallsvinklar jag redan sett när det gäller detta.