lördag 22 november 2008

Plötsligt - adventskänsla





















Vi åker från vår tillfälliga uppehållsort hem till byn för att träffa en av våra svenska grannar där. Det isblåser i nästan 20 sekundmeter och vi huttrar för första gången sedan vi flyttade hit i augusti. Bilen svajar på motorvägen i vindkasten och förra veckans solstund på altanen känns lååångt borta.

Vi kliver rätt in i en svensk glögg-och adventsvärme och tas med överraskning. Titta vad som står bakom snittarna med räkor och svensk rökt korv med gurka.

Ett tomtepar!! Och röda levande ljus. Och mera ljus i huset - det är så svenskt det kan bli med röd linneduk och adventskänsla.

Härnere har vi inte känt av julförberedelserna i någon högre utsträckning. Det finns lite slingor här och var i träden och i helgen tändes de tradionsenliga belysningarna, magnifika förstås, på alléträden på Champs Elysées. (vi var inte där men såg på tv).

Så svenska smaker, värmande julljus och det runda tomteparet fick oss i märklig mellanstämning. Från Stockholm kommer bedövande vackra nysnöbilder, här vajar palmerna i vinterstorm och vi, vi är känslomässigt någonstans mittemellan.



Posted by Picasa

Inga kommentarer: