onsdag 4 mars 2015

Vårtecken i Provence


Precis som i Sverige så gungar de franska vårtecknen så här års lite fram och tillbaka. Inte så att vi har snö men soldagar med uteluncher varvas med kallare gråmulnare dagar med regnstänk i luften.

Trots allt dyker fler och fler vårtecken upp. Nu har vi säkert ett tiotal cameliablommor utslagna och mandelblommen ger ett vacker och skirt träd längst ner i trädgården. Och den här gula städseblommande "prästkragen" står i full blom som den alltid verkar göra.

Lite flera påskliljor är uppe men annars har vi dålig jord på berggrund och inte alls samma klimat som vid kusten där rabatterna prunkar av penséer och sommarblomster redan nu.

Men för oss är det här lagom takt. Mest förtjust är jag i den nya camelian. Vilken fantastisk vacker blomma!! Och så köper vi ju tulpaner också - här står de i evigheter och förgyller tillvaron inomhus. Så det känns totalt sett som om det är någon större skillnad på svensk och sydfransk vår. Skillnaden kommer om en månad eller så - då får vi ren svensk sommar här om det blir som det brukar!

6 kommentarer:

FREEDOMtravel sa...

Här i södra Spanien går vädret också fram och tillbaka. Ena dagen kan vi sola. Nästa är det mulet och kyligt.

Boel sa...

Vackra bilder! Längtar till Provence, har inget bokat ännu. Hudant är ert klimat där ni bor, jämfört med t ex Rivieran och norra Provence? Hälsningar från Boel

Annika sa...

Oj oj, vilken skillnad det är mellan här och där. Vi väntar årets värsta snöstorm inatt. OCH du visar de ljuvligaste blommor.
Helt fantastiskt fint.
Njut allt du kan.
Men, som sagt, jag vägrar gnälla och stressa över väder och vind ;-)
Men på dina vackra blommor ser jag gärna!!!!

Mira sa...

Även här har vi vår idag. Solen skiner och fåglarna tutar lyckligt. Så skönt efter denna nermörka höst och vinter. Ha det gott!

Ylva Tomson sa...

Monica
Tusen tack för din intressanta blogg som jag följt så många år. Jag och dåvarande mannen var spekulanter på ert Yxlan-hus, träffad er då, men eg. var jag hela tiden mest intr av Frankrike. Bloggen har inspirerat och nu har jag en lgh i Grasse
Hälsningar Ylva

Andra året i Hjo sa...

Jo, ni ligger allt lite före oss. Ganska mycket. Snart reser vi en tur till Paris och hoppas på att möta våren.
Trevlig lördag!