tisdag 10 februari 2015

Vår i luftenEfter blåsiga, regniga och kalla dagar  . så som vintern oftast är härnere - skiner nu solen igen från klarblå himmel och det blir vårljummet efter lunch i trädgården. Vi har kvittrande småfåglar överallt  och det är precis samma vårsång från dem som i Sverige. En särdeles orädd rödhake har bosatt sig hos oss, det vet vi eftersom vi hittade ett typiskt rödhakebo under en av ekarna förra året. Månntro att det är samma som återkommer varje år?

På terrassen blommar den första kamelian, väldigt exotiskt känns det som. Och oväntat. Inte hade man kunnat tro att den skulle övervintra de faktiskt kalla nätterna vi har här med frost på biltaken och ibland någon enstaka snöflinga i luften.

Våra julblommor står sig också, både ute och inne och en av orkidéerna har blommat sen i oktober förra året utan att fälla en blomma. Men desto roligare - den är otroligt vacker och det finns flera knoppar som vi också hoppas slår ut. Mandelträdet längst ner i trädgården står i knopp och har flera blommor som redan slagit ut - det blir ett separat blogginlägg av det nu när bildöverföringen verkar fungera igen.

Dessi har återtagit sina trädgårdsutevanor och snufsar runt bland rabatter, pinnar och ekollon. Skäller på en och annan grannhund utanför häcken och markerar sitt pudelrevir. Men gör också gärna matte sällskap i solstolen på terrassen, lägger tassarna förnämt i kors och kisar mot solen också hon.

Snart äter vi både lunch och middag utomhus!

7 kommentarer:

FREEDOMtravel sa...

Härligt med vårkänslor i luften! Vi hade fint några dagar i Sevilla, men idag har det varit blåsigt och kallt. Hälsningar från El Puerto de Santa Maria i Spanien.

Musikanta sa...

Så bra att bildöverföringen funkar igen! Tråkigt när det trasslar.
Idag har vi haft en härlig dag här med några plusgrader, sol och vit snö. Här på landet blir det ju aldrig så slaskigt som inne i stan. Men vårblommor får vi nog vänta några månader till på.
Kram

Kattis sa...

...och jag drömmer om varmare breddgrader. Ljuvligt!

Andra året i Hjo sa...

Härligt med vår i luften. Det hade vi faktiskt här också några dagar. Men idag en grå dag igen, i går också. Vi väntar.

Monet sa...

TAck för alla kommentarer. Sängläge ett par dagar har gjort det svårt att kommentera tillbaka.

Här var det full vår, nu har vi ösregn och kyliga temperaturer igen så det är en stund kvar tillriktigt hållbar vår!

Yvonne sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Yvonne sa...

Hej Monet
Tack för en inspirerande blogg.

Jag bodde i Frankrike på 70 talet, i Nice. Nu längtar mer o mer att som pensionär bo i en liten fransk by där det bor andra svenskar och ha en täppa där jag kan ha lite blommor och grönsaker.

Vilken är byn där ni bor och vet du om det finns något att hyra och bor det andra svenskar i byn också?

Vänligen Yvonne