fredag 12 december 2014

IKEA-jul 
För dem av er som inte bor utomlands och troligen därför inte har tillgång till IKEA Food, matbutiken som hör till de internationella varuhusen - varsågod - här är ett smakprov på några varor. Man får klicka på bilden för att se att här heter det minsann inte Prästost utan Ost Präst.
 
Sås Senap och Dill är ju Gravlaxsås i Sverige och Godis Julkola är ju heller inte så svårt att förstås. Inte heller Lussebulle. Men kanske heter det Saffransbulle i Sverige? I vilket fall gör IKEA så här för att visa att det är deras egna produkter. Ofta går det bra men i ett fall har man fått ta tillbaka en produkt ur det egna sortimentet och det var Kaviar.
 
Man försökte efterlikna Kalles Kaviar men det misslyckades totalt - det smakade sur sill och det blev ett ramaskri världen över. Svenskar vill ha sin Kalles, precis så som den ska smaka så nu finns den i sortimentet igen och heter Original Kalles Kaviar.
 
Nu är köksfönstret ut mot vår gata färdigpyntat. Kanske kommer det dit någon liten mera tomte, man får se. Ljuset i mitten kommer vi att tända på kvällarna, det blir fint ihop med adventsstjärnan och den lilla adventsgranen som också står utanför och lyser vackert i det medelhavsmörker vi har här kvällar och nätter. 

4 kommentarer:

Boel sa...

Vilket fint julfönster ni fått till! De där fuskljusen älskar jag också! Sprider ljus och trivsel i mörkret.
Trevlig fredag önskar
Boel

mossfolk sa...

Så julfint ni har fixat!
Kalles kaviar har jag nog inte ätit sedan innan jag började studera. Den är så fasligt dyr...
Kul att få smakprov på vad man kan hitta på ett IKEA utomlands.

Musikanta sa...

Älskar att titta på andras julpynt dock :-). Här visar du verkligen ett fint julfönster.
Kalles kaviar är ett måste till kokta ägghalvor. Har ätit sådan kaviar sedan jag var liten.
Kram från Ingrid

Andra året i Hjo sa...

Gillar IKEAs förbutik. Kaviartuben har jag köpt vid ett flertal tillfällen och den var god. Vet ju inte om kaviaren varit densamma utomlands som här.
God Jul från Hjo!