torsdag 11 december 2014

Franska julförberedelser 
Sakta men säkert lägger vi till saker för att skapa julstämning i vårt lilla Provencehus. Röda julstjärnor finns här men inte alls på samma sätt som i Sverige. Så när vi hittar dem stoppas de i den svenska Waldemarsuddekrukan och i mormors nyputsade kopparkruka - ursprungligen använd som vedförvaring på 1920-talet har jag sett på bilder.
 
Granen har kommit in men får vänta ännu liten tid på att få sina ljus och att kläs. Än så länge står rosorna kvar men får flytta på sig framöver för att få plats med mera ljusstakar.  På kvällarna gläds vi åt ljusslingorna på terrassen som ger fin stämning i trädgården.
 
På programmet står nu tillverkning av gubbröra med hjälp av de ansjovisburkar vi medförde från Sverige i somras. Nyinköpt färsk kycklinglever ska blandas med andra goda ingredienser och bli Hirams paté, ett klassiskt inslag på vårt julbord. Såklart blir det Jansson och köttbullar också - vi tar det lite pö om pö och fryser in det mesta till julafton.
 
Det är helt underbart att kunna förbereda en annars stressig helg på det här lugna sättet - så mycket mera rofyllt och inspirerande det blir då!

2 kommentarer:

Andra året i Hjo sa...

Gubbröra och Jansson, det är gott det. Fint att du skriver med så äktsvenska uttryck som lite pö om pö.

Monet sa...

Haha, ja jag funderade ett tag på om jag skulle ha skrivit peu a peu men det finns ju i gen anledning.😄