tisdag 7 oktober 2014

Tillbaka i den franska vardagen

Tillbaka i den franska vardagen gläds jag åt vår trevlige brevbärares hälsning. På mitt kuvert från Sverige i morse skriver han "Bonne journee" - ha en trevlig dag, och skriver under med Luciano. Kan man bli annat än glad?

7 kommentarer:

Musikanta sa...

Min brevbärare är också väldigt trevlig - vi har ju lantbrevbärare så han kommer ofta in med post som är för stor att stoppa i brevlådan om jag är hemma. Han tar också alltid hand om brev som jag inte hinner lägga på lådan. Jag brukar hänga en påse med nybakade bullar eller lussekatter på brevlådan om jag någon gång bakar. Det uppskattar han :-).

Visst blir man glad över ett sådant meddelande. Min brevbärare heter Pelle - det skrev han som tack på en lapp när han fick bullar sist.
Kram från Ingrid

Anonym sa...

Jag funderar också på vad jag ska göra för att visa min uppskattning. Visserligen får han, som alla andra som hjälper oss med service, sophämtarna, brandmännen, poliserna, en slant till jul när de kommer med sina kalendrar.

Men den här vardagsglädjen vill man ju besvara . Och jag bakar inga kanelbullar:-)

Monet sa...

Undrar varför jag plötsligt blev anonym på min egen blogg?

Bloggblad sa...

Klart att man blir glad av sånt! Men om han har ett stort distrikt tar det en stund om han ska skriva hälsningar på alla.... Fast han kanske väljer ut de trevligaste 😉

Första året i Hjo sa...

Trevlig brevbärare som tar sig tid till detta. Lite anonymare här. Vi får kanske smöra lite som jag ser att Musikanta gör.

Kersti sa...

Så härligt . Vi hänger alltid ut en påse julkakor till brevbäraren men har ännu inte fått någon sådan hälsning. Men det är klart om man bor i flerfamiljshus är det svårt för brevbäraren att veta på vems kuvert han ska skriva.

Fellini sa...

Hänger anonymiteten kvar? Det var länge sedan du hade något inlägg. Saknar dina trevliga oh informativa rader.
Undrar Mme Fellini