onsdag 2 april 2014

Vår i trädgården. Vår röda häck


Så här års, i mars- april är det alldeles fantastiskt vackert i vår trädgård. Det beror mest på den underbara häcken som planterades för fem år sedan och sen dess vuxit upp till flera meters höjd. Jag har aldrig sett den i Sverige men här i Provence är den vanlig.

Den blandas ofta med andra sorters häckplantor och måste beskäras både höst och vår för att hålla formen. Ibland ser man den som friväxande buske också. Den verkar vara mycket härdig och är vintergrön. Varje vår sätter den fart och växer så det knakar. Och de nya skotten är underbart röda och ger hela trädgården ett paradisiskt intryck.

Vi njuter varje dag av den här färgprakten. Bladens färg går dessutom ton i ton med våra terrass- och fönsterluckor så det känns härligt för ögat med denna färgsamstämmighet. Vi ska försöka ta med några plantor till vårt lilla skogsställe utanför Norrtälje i sommar och se om de överlever där. Det lär gå bra i zon I. Vad den heter på svenska vet jag inte. Här heter den "Red Robin" - ett mycket passande namn tycker vi!!

2 kommentarer:

Inger sa...

Jättefint och vackert!

Majsan sa...

Busken heter Photinia fraseri 'Red Robin' och är som sagt mycket vacker! Tack för de bilderna! :-)