onsdag 2 april 2014

Terrassbygge


 
Monsieur i huset ägnar sig åt att färdigsställa nedre delen av trädgården. Redan är en del av terrassbygget färdigt och väntar bara på sin soffgrupp för att bli helt klar. Men vi har provsuttit några kvällar i solen och bara njutit av utsikt och närheten till naturen precis utanför tomten. Vi har ingen insyn alls här utan är helt för oss själva och med härlig utsikt ner mot byn, mot bergen och mot en vacker äng med stig som leder ner till byn. Från byn hör vi tuppen gala i den ekologiska bondgården, vid rätt vind hör vi floden brusa nedanför oss och varje hel- och halvtimme slår kyrkklockan. Det är otroligt idylliskt!
 
Vi har under de första åren inte riktigt vetat vad det skulle bli av den här trädgårdsdelen. Det är ruinrester av ett litet gethus som vi nu tar oss an. Tidigare har vi fått hjälp att bygga upp en del av muren och där är nu både rosor och kaprifol planterade bredvid det vilda mandelträdet. Inom några år har de vuxit upp och bildar vackert insynsskydd till grannarna.
 
Vi bestämmer oss för att lägga trädäck där också. Dels för att slippa rensa så mycket ogräs men också för att det blir en perfekt plats att ställa grillen på. Vill man så äter man med fördel grillade lunch eller middag härnere också vid litet bord under parasoll. Och apéro intas på intilliggande lilla terrass.
 
Dessi är med och hjälper sin husse. Den lilla stensamlingen på gräsmattan har hon själv burit dit. När hussen plockar stenar ur marken tittar hon nogsamt på och gör sen likadant. Krafsar upp små stenar, bär försiktigt i sin lilla mun, lägger ihop dem till egen hög och borstar bort all jord och sand från dem. Vi är helt förbluffade över denna lilla hund som i allt vill vara och göra som människorna gör! Pudlar är verkligen fantastiskt intelligenta!

3 kommentarer:

Första året i Hjo sa...

Ni verkar ha det bra med klok hund och liten fin by inpå knutarna. Lycka till med terrassen!

Suzesan sa...

Vad duktig din man är. Och Dessi att hon är med och hjälper till. Gulligt. Att hon vet. Fick mig att skratta. Hon tyckte husse behövde hjälp

Kul att se byggnationen. Så mysigt ni bor. Kan nästan föreställa mig vilket LUGN!!

Kram
/Susanne

Inger sa...

Där vill jag sitta sen! Och vovvarna får plocka sten eller pinnar.