tisdag 18 februari 2014

What really matters


Jag får numera så tänkvärda tankar varje morgon på min mail. Avsändare är "Lessons learned in Life" och för det mesta får jag en så bra start på dagen av de här budskapen att jag också gärna förmedlar dem vidare.

Det senaste som kom till mig lyder : (och jag vet att majoriteten av alla som läser här kan engelska så jag översätter inte)

"As you get older you find out that true happiness is not in how much you make or how many degrees you have or how big your house is or how fancy your car is. It's finding peace and joy and a calmness in your life that will soon become the most important thing to you. Your family is what really matters to you, love is what to matters to you. Things that are of quality, not quantity."

Javisst, det kan låta som enkla plattityder. Men försök leva efter detta - det är minsann inte det enklaste!! Jag ser ner på mina franska kalkstensplattor bland rundstenarna ner mot trädgården. Stannar upp och försöker ta in budskapen. Och gläds åt min enkla franska vardagsliv.

7 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, så är det.
Ja, inte för alla, men man är lycklig om man kan se det så.

Inger sa...

Så sant, så sant. Man kan vara lycklig om man kan glädjas åt det lilla i livet. Och övning har man ju fått, i vår ålder.

Musikanta sa...

Jag har redan kommit därhän - bryr mig inte ett dugg om grannen har större hus eller dyrare bil. Jag är glad för varje dag som jag är frisk och inte har ont någonstans. Och att min man och alla barn och barnbarn mår bra och är lyckliga.
Kram från Ingrid

Monet sa...

Jag håller med er alla. Även om man inte klarar det här sättet att se på livet i varje stund så är det något att försöka komma ihåg så ofta det går.

Och grannens bil har jag för länge sen ens slutat titta på!

Bloggblad sa...

Jag tror att det är åldern det hänger på. Det är länge sen som jag insåg det här. Kanske för att vår familj har drabbats hårt av både det ena och det tredje. Då är det lätt att fatta vad som betyder mycket och vad som betyder lite i livet.

Första året i Hjo sa...

Hej! Tror inte att man ska jobba ihjäl sig. Men jobba sig till ett gott liv. I Hjo och din sydfranska by hoppas jag vi kan finna ganska bra liv! Kör Skoda men är nöjd ändå.

cruella sa...

Ja, grundförutsättningarna för att glädjas åt det lilla måste sägas vara goda i din situation, Monet. Hoppas du och de dina får ha hälsan och njuta vidare.