onsdag 12 februari 2014

Vårbruk


Efter några dagars intensivt regnande får vi tillbaka det underbara vårvädret med sol, blå himmel, fågelkvitter och klar luft. Det är dags att ta ett tag i trädgården - vi ska anlägga en grillplats längst ner på tomten där vi fått det så fint med nytt staket, ny rabatt och med nyplanterat olivträd.

Staketet är en "replica" från min mormors altanstaket i Linköping från 1930-talet om än i mindre skala. Det gör sig så fantastiskt fint mot utsikten ner mot byn och ängen utanför trädgården. Härnere står också vårt mandelträd som har mängder med knopp och säkert slår inom några dagar.

Hussen hackar i jorden, krattar och samlar ihop mängder med småsten i för ändamålet avsedd hink. Ogräs rensar han också. Dessi är förstås med och snufsar runt honom hela tiden. När arbetet väl är avslutat ropar han på mig.

Storskrattande visar han att Dessi, utan att han tänkt på det, gjort honom sällskap i arbetet. I en särskild liten hög för sig på gräsmattan har hon burit dit sju stenar som hon själv krafsat upp, en snigel och ett konstnärligt placerat långt ogräs! Supergulliga hunden vår - smart också! Hon ser vad husse gör och följer hans exempel. Vem sa att pudlar inte var intelligenta!!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha.....klart att pudlar är smarta:-)Ser riktigt härligt ut.... Längtar till hög och fin vårluft....Må så gott.Kramar Christina

Elisabet. sa...

Du ska se att hon får nobelpriset, Monica ,-)

Musikanta sa...

Underbara bilder. Skillnad mot häruppe där det bara finns nyanser av grått, vitt och svart. Lite grönt här och var också faktiskt eftersom det har regnat nu i några dagar.
Den lilla hunden är verkligen smart!
Ingrid

Mira sa...

Pudlar ÄR intelligenta. Det har jag alltid hävdat. Sötaste Dessi.

Hans Pettersson sa...

Hundar är intelligenta varelser! Vi har faktiskt varit och tittat till vår blivande valp idag!