tisdag 24 september 2013

Vänner


När man bor utomlands (och kanske för den delen i Sverige också) så blir man så himla GLAD när något oväntat och jätteroligt ramlar ner i postlådan. Idag hände just det.

Min väninna E, passionerat och kompetent intresserad av saker från förr, särskilt från 1950-talet och en bit framåt, går på ständiga loppis- och auktionsraider. Hon skriver dessutom flitigt, roligt och kunnigt på sin blogg "Femtiotalsjakten" som har många läsare och medintressenter. Hon har också precis kommit ut med sin första bok i "retroromantik", "Anna-Lisas Antik" som utspelar sig i för mig känd roslagsmiljö dessutom. En rolig bok, en riktig bladvändare som nu väntar på sin uppföljare.

Här har E uppenbarligen ramlat över den här roliga kökshandduken (eller att hänga på väggen, vet inte riktigt) från franskt, säkert 1950-tal. Det är en "ostkarta" - La France Fromagère - som visar de olika franska ostdistrikten med sina specialiteter. Klicka på bilden så syns det tydligt!!

Åh, vad det är roligt med vänner som tänker på en. Och nu blir det ju så att vid varje besök i vårt lilla franska kök så kommer vi att att särskilt tänka på E. Och bli glada i hjärtat varje gång.

Tack snälla säger vi - du skulle sett våra förtjusta miner vid uppackningen av detta i morse. You made our day and more than that!

1 kommentar:

Elisabet. sa...

Och se, där uppe vid Lorraine, tuffar ett tåg iväg! Å, så jag tycker om bilder där det händer hur mycket som helst!