tisdag 9 juli 2013

Reserapport

Nu är det husbils- och campingliv som gäller. Det är verkligen inte "ett regnigt Europa" som gäller. Det är varmt som attan, vi har haft upp mot 34 grader på dagarna. Tack och lov svalare på nätterna.
Nu närmar vi oss Sverige med första stopp i Skåne. Kanske en dansk övernattning vid havet - de flesta danska campingar ligger naturskönt.

Här i Tyskland blir vi som vanligt otroligt varmt och vänligt bemötta. På vår förra camping i sydtyskland åt vi middag på närliggande restaurang. Deras kortläsare var sönder och vi hade inte tillräckligt med kontanter för att kunna betala notan. Campingägaren GAV oss då 50 euro så att vi kunde betala och sa att vi kunde reglera detta när vi checkade ut nästa dag!

Lilla Dessi gör att vi får mängder med kontakter.här i Tyskland är pudlar ovanliga, i synnerhet små toypudlar. Så vi får god tyskträning - lite annat än franskan till vardags. Men nu blir det danska ett tag.

6 kommentarer:

Inger sa...

Vad bra att ni fick åka, jag undrade just. Tyskland är trevligt att resa i, vi har också många positiva minnen därifrån. Då ses vi kanske snart då!

Belar43 sa...

Skönt att ni är på rull...
Trevlig resa önskar vi.
Inger och Bertil

Freedomtravel sa...

Vilken värme! Det är varmt i Sverige också, även om de "lovar" regn imorgon. Önskar en fin resa!

Monet sa...

Inger: ja vi kommer till Skåne idag. Vi hörs när vi närmar oss Stockholm.

Bertil: vi har haft en mycket bra resa hittills. Kört A7 från Mulhouse och via Göttingen. Inga köer, bra rull hela vägen. Skönt att höra att allt är bra!

Freedomtravel: nu börjar det svalna något, iallafall på nätterna. Tur att det finns AC i bilen!!

Bloggblad sa...

hojta till om ni får lust att ta vägen över Söderköping! Om det regnar är vi hemma... om det är sol är det inte så säkert.

Underbart att ni kunde komma iväg! Ha en skön resa - und kommt gut nach Hause!

Anonym sa...

Vad bra att ni kom iväg!!
Nu längtar jag tills ni kommer hit så, vi kan rå om er och käka kräftor/surströmming!
Puss från Atti