fredag 5 juli 2013

En route! La Tour de France

 
 
 
 
 
 


Här är lite tv-bilder från häromdagen. Det berömda franska cykelloppet Tour de France fyller 100 år i år och en av delsträckorna gick just i våra trakter. Bara några km från vår by tramapade de fram i mellan 40 och 50 km i timmen. Nästan alla vägar stängs av för annan trafik så man får tänka sig för innan man ger sig ut i trafiken de här dagarna.

Så här ser landskapet ut där vi bor. Vidunderligt vackert är det med grönskande vinfält och blånande berg. Vägarna är kurviga och bakom varje krök väntar alltid nya vackra scenerier. Det som är roligt med Tour de France är att man också bevakar det från luften och berättar om de olika orterna man passerar. Det blir en fin historielektion eftersom man också fokuserar på olika kyrkor, kloster och andra sevärdheter.

Loppet håller på än och det är många etapper kvar. En verkligt imponerande fysisk prestation!!

Bloggen tar lite sommarlov en stund men återkommer snart igen, uppdaterad!
Posted by Picasa

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fina bilder! Är de tagna över/ runt Vence ou Entreveaux? Idag / dessa dagar upplevs den sydfranska enorma sommarhettan igen. Ingen Monsieur Mistral i sikte, inte en kotte ute. Jag både älskar det o hatar det, en av de extrema skillnaderna jämfört med hemma. Jag svettas av minsta rörelse, jag glömmer att dricka, temperamentet, de dåliga sidorna visar sig lätt. The heat oss on! Så även AC :n... Hur varmt har ni inåt landet? Här 30 i skuggan. // Eva i Toulon

Anonym sa...

Oj, missade att du tar paus i skrivandet. Ha det så skönt! // Densamma

Suzesan sa...

Ha ett bra sommarlov och håller FRISKA.
Förr följde jag Tour de France. Nu blev allt så tråkigt med den där dopingskandalen. Av min favorit.
Kram
/Susanne

Bloggblad sa...

Hoppas att det är bra med maken så att ni kommer iväg!

Tänkte faktiskt extra mycket på dig och din pappa när vi åkte iväg ut på ett i stort sett spegelblankt hav. Första varma dagen... makalöst skönt.