onsdag 19 juni 2013

Paus från allt!

 

Vi är i standby-läge. Det är bara att ta det lugnt, invänta fortsatta läkarundersökningar kring hjärta och kärl och vad vi får för besked om möjligheterna att själva köra husbilten tur och retur Frankrike Sverige.

Makens hjärt-kärlproblematik demonstrerar sig så att det blir aktuellt med akutvård och efterföljande undersökningar. Lugn och ro anbefalles och plötsligt, i Provence-hettan kommer vi på: vi har ju faktiskt en privat pool i vårt område. Det var bra länge sedan vi var där men nu knallar vi dit - tre minuter från vårt hus.

Tidig eftermiddag är vi i princip ensamma här. Vattnet är turkosblått och håller 27 grader. Solen värmer med nästan 30 grader så det blir inte länge vi kan vara kvar. Men vi simmar, simmar och simmar. Och bara njuter av att bo i Provence, ha tillgång till denna lyx och vara alldeles ensamma här.
Det varar inte länge. Klockan fem kommer småbarnsmammorna med sina småttingar mellan noll och tio år. Vilket plaskande, simmande, hoppande och dykande det blir. Härliga barnskratt och franska mammatillsägelser haglar om vartannat.

Vi gläds en stund åt de glada barnen men sätter sedan på oss sandalerna och traskar hem igen. Något ömma i kroppen efter årets första simtur. Höfterna, använder man dem??

Läget är annars lugnt, vi småpular hemma med tvätt och lite annat men är inställda på att sommaren kan komma att revideras.
Posted by Picasa

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ser onekligen helt övermåttan ljuvligt ut ...! Vi får hoppas på det bästa. Vad nu det bästa det kan vara ,-)

Bloggblad sa...

Jag vet ju att det är svårt att gå i ovisshet och inte veta om man kommer iväg - men ni behöver ju inte direkt lida medan ni väntar.

Suzesan sa...

Precis så där ska man vila. Avundsjuk=Ja på pool och sol;)

Kram
/Susanne

cruella sa...

Simning måste ju vara idealiskt hållihång när man är tillfälligt skröplig. Mornar och kvällar tänker jag vore ljuvliga för simturer!