fredag 17 maj 2013

Vildsvinen. Tredje gången gillt!

 
 
 


Jag kan egentligen inte ens skriva om detta längre. I morse var det kört igen. Våra klätterrosor i den lilla stenruinen längst ner i trädgården omkullvälta och förstörda. Andra krukor brutalt välta, växter uppryckta, rabattkanstenar utsprätta överallt.

Och igen, hål i gunnebostängslet trots förstärkning med armeringsjärn, stenar och annat. Trädgårdsbelysningen på hela natten. I natt blir det öppet fönster trots att vi har det KALLARE än i Sverige men det känns rätt hopplöst just nu.

Antagligen får vi snabbbeställa en trädgårdsexpert som ser till att vi får annan instängsling än den vi har men det är osäkert om det hinner ordnas innan vi åker till Sverige på sommarsemester. Alla här tar sig för pannan inför vad som sker här nu i villaträdgårdarna och äntligen börjar det bli skrivelser till borgmästeriet och prat inom samfälligheten.

Visst ska man samsas med djuren men i morse blev jag gråtfärdig. De har varit ända uppe på vår altan i natt och nere i trädgården luktade det GRIS!!
Posted by Picasa

6 kommentarer:

Suzesan sa...

ÅH nej. Men alltså om man ska samsas med djuren och så kan väl de vara schyssta tillbaka. ÅH vad de förstört.

ÄT upp dem.

Jag åt vildsvinskött häromdan. SÅ GOTT.


Hoppas ni hittar en fredlig lösning. En grisfälla eller nåt.

Dumma grisar.

Kram
/Susanne

Brutus sa...

Fy, så hopplöst! Något måste göras från kommunen, det är ju en sanitär olägenhet.

Mira sa...

Svinerier!

Kattis sa...

Usch och fy! :(

Häromkring är utfodring, vid särskilda tider och platser, ofta ur automater, något som verkar fungera hyfsat, likaså elstängsel, men det kunde ni ju inte ha. Jag bävar för den dagen vi får fler än enstaka individer, här i svängen av världen där jag bor!

Monet sa...

Till alla: staketet är förstärkt ytterligare en gång men måste antagligen bytas mot något betydligt kraftigare för att stå emot.

I mellantiden är det allehanda tips som gäller: vi har dränkt in trasor med parfym och placerat längs staketet. Fungerade ett par dagar. Inköp av naftalinkulor funkar inte heller, de säljs inte sedan femtiotalet i affärerna.

Apparaten med ljus och ljud vi köpte för dyra pengar från Sverige visade sig vara en radio som skulle gå på via en rörelsedetektor. Vi har inte täckning i trädgården, alltså retur till Sverige!

Idag har det varit en tur i hällregnet till en lantbruksshop där det inköpts en slags pellets som sägs smaka så illa att när svinen en gång har ätit av dem kommer de aldrig mer tillbaka. De här ska placeras ut, en handfull var femte meter för att locka dem till sig. Gissa att det blir placering UTANFÖR staketet.

Det är en bioprodukt och det ser ut som det innehåller fiskolja plus något annat läbbigt gräs och effekten sägs vara ögonblicklig. Så fort de känner vad det här smakar drar de och kommer inte tillbaka. Jag vill allt se det först. Och är tacksam att det inte är gift - man vill ju inte ha en död 200-kilos gris på terrassen hur goda de än är i tillagat skick.

To be continued........

Anonym sa...

Nämen kära nån! Jag har nu följt dig sedan du flyttade ned till Frankrike och har glatt mig så åt alla dina fina bilder på en trädgård som tar form! Stackars dig, säger jag. Vad kan kommunen göra? Finns det inte skyddsjakt hos dig?
/ Catarina