fredag 31 maj 2013

Trädgårdspromenad i Provence. Rosmarin och lavendel

 
 


Any day now. Slår den ut, vår lavendel. Vi får ett hav av blålila stänglar som drar till sig mängder med gula citronfjärilar. Och så doftar det förstås.

På samma sätt som våra rosmarinbuskar. Det räcker med att ta trappstegen till nedre delen av trädgården för att känna doften av rosmarin på händer och kläder. Det känns att vi bor i Provence!
Posted by Picasa

6 kommentarer:

Mira sa...

Märkte du att jag tassade bakom dig, runt, runt i pudelträdgården? Efter mig tassade Emser.

Inger sa...

Och sen kom Ruffa och jag! Vilken fin trädgård ni har. Där vill man vara.

Anonym sa...

ojojoj, Lavendel och rosmarin är ju mina favoriter... / Clabbe

Anonym sa...

Har läst dina inlägg i flera år nu men oftast inte kunnat kommentera då jag bara fått konstiga svar då jag försökt... Lite intressant med dig då jag vuxit upp ungefär på samma ställen som dig, har ungefär samma ålder, känner väl till de flesta ställen du besöker och tillbringar större delen av min (vår) tid i en inte alltför avlägsen del av världen... Har lyckats lista ut i vilken by du numera bor i och även var du tillbringar tiden både i Skåne och i Roslagen... För mig välkända ställen... Sköt om dig och kan jag så ska jag försöka få till det så jag kan komma över och hälsa på dig i sommar... Må väl / Clabbe

Monet sa...

Hej Clabbe,

Du får gärna skriva din mailadress så kan vi kommunicera den vägen. Det är ju lustigt med alla beröringspunkter du talar om och jag undrar förstås vem du är och var du bor.

Der går bra att hälsa på mig, maken och lilla hunden men maila mig gärna först!

Monet sa...

Mira och Inger!
Det är klart att jag märkte både er och voffsingarna! Både Emser och Ruffa tycker, precis som Dessi att det här är en alldeles förträfflig plats att vistas på.

Hälsar matten med ett glas kall Riesling som omväxling. Passar bra i 29-gradig värme kl sex op kvällen!