måndag 1 april 2013

Påskavslutning

 
 
 


En snabb och intensiv påskhelg avslutar vi nu. Kycklingfamiljen åker in i sin kartong igen, sista biten av den fantastiska franska dilammsteken (kryddad med timjan och oregano från egna trädgården) åker in i frysen.

Och den fina matjessillen från Klädesholmen, hitfraktad från Sverige och täckt med mammas recept på ägg, delad i gula och vita för sig och så gräslök däremellan. Ja, den är saligen uppäten tillsammans med annat på påskbuffén hos grannarna.

Nu är det snart fransk vardag igen i lite halvhankigt väder - det är minsann inte bara i Sverige som "våren har gått sönder" som min yngsta dotter sa när hon var liten och vi fick snökaos i Sverige en bra bit in i april. Det slipper vi ju här men lätt duggregn ger dis och inomhusväder idag, annandag påsk.
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Musikanta sa...

Blir jättehungrig när jag ser dina härliga matbilder.
Önskar ett duggregn just nu som kunde lösa upp de stenhårda snömassorna här utanför, men tror tyvärr att det är mer snö på gång. Men, det är bara att klä på sig ordentligt, solen värmer och strålar hela dagarna just nu och man känner sig extra frisk och spänstig när man varit ute och gått en promenad.

Elisabeth sa...

"Våren har gått sönder" - den var bra! Det är precis så det känns. Och jag kan lova att våren känns ännu trasigare hemma i Sverige än vad den gjorde i Languedoc, trots att vi tyckte att det var lite kylslaget där också...