torsdag 7 mars 2013

Coq Rouge

 
 


På väg längs med havskanten efter en utflykt stannar vi till vid en rolig handelsträdgård. Dessi får där för första gången stifta bekantskap med invånarna i en hönsgård. Alla fåglarna beger sig genast i samlad tropp fram till henne för att kolla vem som kommit på besök.

Den röda tuppen, "Coq Rouge" ser ut som om den skulle kunna hacka till vår lilla älskling så efter att de fått "nosa" på varandra tar vi henne därifrån. Man undrar vad som rör sig i huvudet på henne efter att hon fått se den här sortens djur för första gången?
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Det är hur intressant som helst med höns! Vi hade tretton hönor och en tupp i Ystad och samtidigt kattungar, två kattmammor och en hund.

När kattungarna blivit lite mer kavata och vågat sig ut genom kattluckan och ut på stora vida världen - dvs, gräsmattan - upptäckte dom ju kycklingarna!
Åååå, så spännande .., kanske kan man leka med såna?

Då kom TUPPEN och stampade med fötterna i marken, nästan så det dånade .., just framför kattungarna stod han och dom fick brått in igen och tro inte att dom försökte sig på att fånga nån kyckling efter detta!

Bloggblad sa...

Jag gillar också höns, tycker att de verkar mysiga utan att känna till deras liv och leverne.

Väldigt vacker tupp! (För att inte tala om Dessi!)