söndag 13 januari 2013

Julslut och God Fortsättning

 
 
 
 


Nu har också vi plocka ihop allt som har med advent och jul att göra. Alla adventsstjärnor i fönstren är borta, gran och pynt är nerpackat i sina lådor och instuvade på sin plats i förrådet.

Det enda som är kvar är de fantastiska julstjärnorna som härnere står till långt in på vårkanten. Det är stor skillnad mot hur det brukade vara i Sverige men kanske härdas de på annat sätt här. Å andra sidan står de vackra och dyra orkidéerna inte särskilt länge här om man jämför med Sverige så det jämnar ut sig.

Nu är det som vanligt i huset igen och det är skönt och hemtamt på ett sätt men på ett sätt saknar vi redan den ombonade stämningen som julpyntandet särskilt i år förde med sig. Vi har firat julen hemma och verkligen njutit av både julkänsla, mat och blandningen av svensk och fransk tv som vi lyxar till det med.

Efter en lång period med milt och soligt väder har vi idag en gråvädersdag med strilande regn sedan i morse. Det gör inget - det är skönt med kontraster och en regnig dag får man mycket gjort inomhus också.

För den som undrar över uteblivna kommentarssvar, borttaget inlägg om servicelandet Frankrike och allmänt stök bland kommentarerna vill jag berätta att jag för några dagar sedan fick en otrolig spaminvasion som gjorde att jag trodde att datorn var på upphällningen. Eländet gick inte att få bort dessutom och till slut var jag tvungen att radera ett särskilt inlägg. Tyvärr. Det är inte över än men under kontroll känns det som. Avigsidan med internet!

Men det finns anledning att återkomma till hur jag ser på hur man lättast och smidigast sköter sin integrering i ett nytt land. Vi är inne på vårt femte år som utlandssvenskar nu och det känns som om det faktiskt går att dra vissa slutsatser även om det förstås alltid är svårt att inte generalisera. Bloggen återkommer alltså i ämnet!
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Kersti sa...

Även här i Enskede har julen plockats ner i lådor. Det som är kvar är Waldemarsuddekrukan med de vita julstjärnorna som förvånansvärt nog fortfarande lever och frodas. Blir spännande att läsa mer om dina erfarenheter av 5 år i främmande land.

Bloggblad sa...

Jag trodde först det var tomater som låg i skålen bland julsakerna... ;)

Här är avjulat sen en vecka tillbaka. Så skönt, känns nästan som vår direkt.