torsdag 28 juni 2012

Luxembourg

Nu blir det en textblogg ett tag framöver tills jag kommit på hur jag ska lägga in bilder på makens dator. Efter packning i fullkomlig värmebölja och med första stopp i Lyon är vi nu i Luxembourg (eller Luxemburg vilket man nu vill).

Tillbaka på den trevliga camping Kockelscheuer (här pratas alla språk) där vi stått flera gånger tidigare vid besök hos dottern som är bosatt inne i själva staden. Igår fick vi äntligen se den lille nyfödde Victor som egentligen skulle ha fötts för tre dagar sedan. Lite tidig i starten och därför mest sovande men väldigt söt. Förstås. Han sov i min famn minst en timme under middagen och eftersom ha gått upp i vikt så fint kändes det armen efter ett tag med en 4 kilosklump! Storebror G var pigg och på gott humör och lekte med en kul leksak vi tagit med. Han förstår allt man säger på svenska men svarar på franska. Men sjunger Lille Katt helt felfritt!

Efter trevlig middag igår och långsam morgon idag - något slutkörda bokstavligen efter två långa dagar på väg har vi beslutat oss för ett endagsuppehåll här och ligger still för att ta det lugnt, planera vidare och fixa alla småfel man upptäcker under första etapperna. Här är vackert, stillsamt och befolkat endast av holländare. 99 procent av alla husbilar och husvagnar vi mött på vägen har NL som landsbokstav. Ett städat, trevligt och språkkunnigt folk, iallafall de vi möter! Vi njuter också av de första koltrastarna, de älskade fåglarna som inte vill flytta ner till Provence. Paradisisk sång!

Här är varmt, 27 grader och åskfuktigt men trots allt bättre än den 38-gradiga värme vi lämnade. Fick en kommentar på förra inlägget från väninna i Rom som talar om kommande värmeböljor i Italien på över 40 grader. Redan nu? Man undrar verkligen vad som händer.

Det kommer att bli konstigt att möta regn och svalka i Sverige! I morgon kör vi vidare norröver med vår Liberty, vi får se var vi hamnar. Tyskland är trevligt att köra i så länge man kör av motorvägarna för övernattning.

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Men här är perfekt just nu! Vi satt ute och åt i sommarkvällen igår .., helt ljuvligt var det!

Ludde sa...

Missa inte Moseldalens alla husbilscampingar!