lördag 28 april 2012

Veckans fönster. Tema "Ståtligt"


Jag hittade en roligt skånsk fotoblogg - från Eslöv -  där jag faktiskt precis som bloggerskan Susanne är uppvuxen. Hon har ett återkommande fönsterinslag med ett veckotema där man ska lägga in sin egen bild och sen länka till henne. Jag är ju van att skicka olika bilder till Elisabet, http://www.cikoriatva.blogspot.com men nappade nu också på detta. Veckans tema var "Ståtligt".

Så varsågod Susanne - här kommer en ståtlig bild med fönster på båda sidorna om den magnifika orgeln i basilikan i St. Maximin i Provence där jag bor. Själva orgeln är en av Frankrikes största och räddades undan förstörelse under franska revolutionen genom att kantorn började spela Marseljäsen på den. Basilikan är enorm och ett underverk att besöka. Googla gärna för mera information.

Och jag som är så dålig på att länka skriver hennes adress såhär: http://www.susannehultman.se En läsvärd och roligt blogg dessutom, kika in där!

3 kommentarer:

Karin sa...

Så trevligt med en ny fönsterfotograf!! I St Maxime har jag varot några gånger men missat basilikan!

Monet sa...

Roligt med din kommentar Karin. Jag tror att du som så många andra misstar orterna dock.

Basilikan - som är ett unikt monument i Frankrike finns i Sainte Maximin som ligger strax ovanför Aix en Provence.

St. Maxime ligger vid kusten och är en jättetrevlig mini St. Tropez-ort men där finns inga basilikor, bara "vanliga kyrkor".

Inte så lätt att veta, de flesta tar också fel. Men googla på basilikan och läs om detta enorma monument och den fantastiska historien också om Maria Magdalenas huvud.Det här är Da Vinci-kod-territorium!

Susanne sa...

Jättevälkommen bland oss fönsterfotografer! Kul att hitta en "gammal" Eslövsbo som hamnat i Frankrike. Din kusin känner jag dock inte till, men kommunen har ju många anställda.

Ska läsa lite mer här hos dig senare. Riktigt ståtlig orgel är det du visar.