onsdag 11 april 2012

Vårmiddag hos grannarna

Här serveras primörer - härlig grön sparris med drivor av parmesan och efter det en gudomlig kyckling i sås baserad på balsamvinäger. Fetaost och rucollasallad på det och sen ett gott rött vin ger som vanligt en fantastiskt god middag. Aväten igårkväll hos svenska grannarna tvärs över gatan.

Utanför öste regnet ner som det bara kan göra här i Provence. Och idag skiner solen igen. Dessi har varit i slagsmål två gånger med kattmamman som antagligen känner på sig att något är på gång. Tack och lov inga värre skador vad vi kan se men blodspår på golvet hittade vi. Mina egna bitsår är mellan infektion och läkning och får hållas under uppsikt.

På fredag kommer vår väninna C och ska hjälpa oss att ringa SPA, en djurrättsorganisation, Societé Protection Animale, för att höra om de kan hjälpa oss att ordna upp det här och se till att katt plus ungar flyttas från vår trädgård.

I morgon blir det utflykt med annat svenskt par - vi ska ta dem till vårt favoritkloster Le Thoronet cirka sju mil härifrån och äta lunch i en liten by med familjerestaurang på vägen dit. Den är ny för oss så det ska bli spännande att se hur det utfaller.

1 kommentar:

Vanja sa...

Aah, vad härligt det ser ut :)
Sparrisprimörer i April... ja, det är annat än här på den Västgötska tundran. Här har knappt gräset börjat spira än. Jag sådde och planterade sparris förra året, det ska bli intressant att se om de har överlevt vintern, även om jag måste sitta på fingrarna ett par år än innan jag får smaka på dem.