måndag 16 april 2012

Tidningsrecension


Jag har som flera andra anmält mig till Fru Booked (finns på facebook) där man kan få förhandsrecensera böcker som är på väg att ges ut. Man får anmäla sig kvickt för att få en bok och jag har inte lyckats hinna med i svängarna än. Men för  någon vecka sedan var detta nya "glossiga" magasin, OM, som är ett "livstilsmagasin som vänder sig till män och kvinnor" som man skulle tycka till om. Och jag hann med och fick ett exemplar.

Det känns ju lite trist att inte kunna säga något som helst positivt om den här tidningssatsningen, framförallt när man får sin första recensionsmöjlighet. Men det här är ingenting jag rekommenderar. Vänder man sig till "män och kvinnor" rent generellt så tror jag man får tänka på lite olika målgrupper trots allt. Här känns det att det är 25-åringarna som skrivit och valt ämnen, språket är slarvigt och fullt med slang och anglifierat så till den milda grad. Och fullt med svärord vilket jag tycker man kan avhålla sig ifrån om det inte är rena citat.

Hela upplägget är virrigt och rörigt. Mängder med annonser (som vänder sig till en mycket köpstarkare och mognare målgrupp - här är tjuskök, Englesonmöbler och till och med Svenska Kyrkan (?) som annonserar och i uppslaget bredvid är det ett myller av prylar att köpa. Det går till sist inte att avgöra vad som är annonser och redaktionellt vilket i och för sig är en trend rent generellt i svenska tidningar av den här typen.

Man har tagit i för mycket och velat ha med allt känns det som. Som en kuriositet kan nämnas att man har sin egen porr-journalist vilket ju är ett udda grepp. Denna rapporterar bland annat om olika typer av dildos och detta fick mig att brista ut i gapskratt.

Vad sägs om en kombinerad motions- och dildopryl? Man ligger på rygg och trampar på pedaler och då rör sig en fastsatt stålarm fram och tillbaka. Man fäster valfri dildo på stålarmen och med normal tramptakt lär man komma upp i 80-150 "dildo strokes per minute"!! Jag överlämnar till läsarens fantasi att försöka föreställa sig det hela!

Ännu häftigare är en sk. okonventionell dildo som förmedlar njutning endast i samband med JORDBÄVNINGAR!! Apparaten avläser hur långt man är ifrån epicentrum och ju kraftigare jordbävning desto intensivare vibrationer. Man undrar om man inte har annat att tänka på om jorden skakar men vem vet. Något onödig konsumentupplysning kan tyckas dock:-)

Magasinet innehåller annat också förstås men genomgående känns att jag är INTE deras målgrupp.

Jag hoppas på en bok att läsa nästa gång. Men den som blir nyfiken kan ju pröva - den kostar inte mer än 29 kr så priset är ju överkomligt iallafall.

6 kommentarer:

cruella sa...

Tack för varningen! Inte för att risken är så överhängande att jag ska lockas köpa glättiga magasin av det här slaget. Kan lockas av en Femina ytterst sällan och kanske av Jamie's Magazine. Förresten, av någon anledning gillar jag de engelska livsstilstidningarna mycket bättre. Det är tillräckligt långt ifrån för att jag ska slippa känna att det angår mig och att jag "borde" vilja och vilja ha saker och ting, samtidigt som det är tillräckligt nära för att stimulera en liten dröm den stund det tar att läsa tidningen:-)

Vanja sa...

Det var ord och inga visor! Var det första numret? Isåfall förklarar det dildo-hysterin. Det går lite troll i att man måste komma ut med ett uppseendeväckande första nummer "för att fånga läsarkretsen". Gränsen mellan uppseendeväckande och löjligt är hårfin, och den blir bara tunnare för varje gång någon kläcker en idé... Nej, jag tycker att det är dags att vi inför ett "rejäla-tag-mode" istället. Det var länge sedan nu.

Elisabet. sa...

I tidningshyllan på jobbet, längst till höger, står en relativt ny tidning som heter Icon. Den är ursnygg! Ingen köper den och jag är orolig att den kommer att läggas ned. Ingen fladdrig historia, utan en så annorlunda tidskrift.

Jag gillar den skarpt!

Annars blir man less på allt dravel i tidningshyllorna. Bäst säljer nog Allers, tror jag.

Inger sa...

Jag vill tipsa om Axess, en jättebra tidning med intressanta artiklar. Inget alls av det som du beskrev. Läsvärd, helt enkelt! Också den har glansiga blad.....

Christina sa...

Ha ha, dildosprylarna var verkligen helt vansinniga. Var de illustrerade också?

Bloggblad sa...

Är det inte tvärtom? Att det är den "jordbävning" som dildon själv framkallar som den mäter...

Jag orkar inte ens bläddra i den sortens tidningar. Har haft M-magasin ett tag, men jag är nog inte tillräckligt rik för att uppskatta kläd-, smink- och restips för en helt annan kassa än min.