söndag 1 januari 2012

Nyårsafton 2011. Trädgårdspromenad i sydfransk by

Lite upp och nervända världen är det för oss också här nere i södra Frankrike. Somt är som det ska, fällda eklöv till exempel. Och lite skrumpna nyponrosor. De eviga cyklamenblommorna som tål allt får nu sällskap av okända skott av någon vårblomma. Kan det vara minipåsklilja?

Först tog vi in hängmattan. Den tog så mycket plats i våra minimala förråd att vi sa oss att den lika gärna kan få hänga kvar ute. Och påminna om de verkliga sol- och värmedagarna.

Vi har annan okänd växtkraft också - de gula margueriterna sätter fart och så gör de lila "potatisblommorna" också. Plus några andra växter jag inte har en aning om vad de heter. Rosorna har för länge sen tappat sina blommor men de gröna bladen sitter delvis kvar.

Det är tyst och stilla i trädgården. Vinden har gett med sig och på himlen syns mest strecken över flygplanen som passerat. Kanske på väg till Toulon/Hyères, närmaste flygplats. Eller till något av militärflygfälten som också finns här i närheten. Ingenting vi störs av iallafall.Posted by Picasa

1 kommentar:

Bloggblad sa...

Verkar som en helt uthärdlig vinter!