tisdag 29 november 2011

DatorkonstJag har en så snäll man så i födelsedagspresent för ett tag sen fick jag en Ipad. Jag vet inte varför jag önskade mig en sådan, jag har bara sett några få använda den och vi har ju redan datorer i huset men jag fick bara känslan av att det skulle vara praktiskt och kul med en behändig surfplatta. Kanske för ändamål man inte visste om.

Den var inte helt lätt att få igång, ovan som jag är vid Applespråket tog det en stund. Och bruksanvisningen var på flera hundra sidor så jag  blev alldeles matt till att börja med. Men eftersom vi har wi-fi i huset så funkade den direkt att börja surfa och maila med. Och med vilken fart!!! Nästa positiva sak var att alla program på SvtPlay och Tv4 play också gick som tåget, fantastisk bild, inget streamande och i fullskärm helt perfekt att hålla som en bok. Jag har varit sjuk en vecka och i sängen har jag tittat på svenska program mest hela tiden och det är knappt jag ens känt att jag bott i Frankrike! Kollat bloggar och mail har jag gjort i sängen också och sakta börjat utforska den här "paddan".

Jag har en ajfån också, skaffade den redan för tre år sedan när vi flyttade hit eftersom jag avskyr att skicka sms genom att hålla på och trycka på sifferknappar tre gånger i rad. Jag vill ha ett tangentbord och den enda mobil som hade det då var Iphone. Jag är ingen mobiltelefonpratare så den har använts mycket lite, alltså kunde jag ingenting om nerladdning av "appar" och musik och hela den värld som öppnar sig när man börjar utforska det hela.

Igår upptäckte jag app-nedladdsning till Ipaden. Herregud säger jag bara - det är ju en djungel och som sagt en helt ny värld. Inte dyrt heller och mycket gratis. Jag har nu lexikon, gps, en rolig sajt där man läser sina facebookmeddelanden i snygg design, en tidningskiosk med lite smått och gott i. Och: ett målarprogram. Vilken häftig sak. Man fingermålar på touchskärmen med hur mycket varianter av penslar, färger och annat som helst.

Här är förstlingsverket, ett rent experiment. Jag ska printa ut det på fotopapper för att se hur det kan bli. Hur kul som helst - jag älskar den här sortens kreativa teknik. Vilken värld vi lever i!!Posted by Picasa

6 kommentarer:

Karin sa...

Hej hej!
Vad fint det blev!
Blir sugen på att testa :-)

Elisabet. sa...

Ja, har du inte sett Christina Alvners konstverk gjort på det viset ..? Helt makalöst!
Och grattis till förstlingsverket!

Suzesan sa...

Oj så vacker datorkonst. Jösses. En sån tavla skulle jag kunna ha hemma. Färgerna och så som du lagt dem. Fint.


Grattis.


Oj så tekniskt. Har inget av det du räknat upp. ÄNNU. Men men det kommer säkerligen så småningom. Måste ha mycket tid att lära mig. Lugn och ro i den tekniska djungeln.

Lycka till med datormåleriet och krya på dig Monet.

Kram
/Susanne

Inger sa...

Å vad fina bilder. Jag associerar till påsken, varför vet jag inte.

Rutan sa...

Jag såg David Hockneys utställning på Louisiana - "Me draw on iPad". Den gillade jag!

Anonym sa...

eurphtsOfattbar teknik men så KUL! Kramar Norrtälje