söndag 27 november 2011

Advent i Provence - julglimtar och gudstjänstförberedelser

Vi har adventspyntat och tänt vårt första ljus i vårt provencehus precis som alla andra svenskar gör i Sverige. Vi är de enda i byn som redan nu lyser upp våra fönster och låter julkänslan sprida sig i huset. Vi ska resa till Sverige över julen och mera pynt än så här blir det därför inte så nu njuter vi av den härliga känslan av levande ljus, mammas broderade smådukar, en tomtenisse i trapphörnet och de vackra julstjärnedukarna som hör till våra jultraditioner.

Och syns det månne att herrn i huset tränar på julpsalmer, bland annat den underbar Hosianna? Jodå, han ska spela i vår franska bykyrka där svenskarna i många år innan vi flyttade hit har firat adventsgudstjänst. Nästa lördag samlas ett trettiotal svenskar för en gudstjänst då Svenska Kyrkans präst i Nice kommer hit och tillsammans med byns brasilianske utbytespräst Père Pedro tillsammans ger oss en härlig känsla av "Avent avec des chansons Suédois de Noël" - advent med svenska julsånger. Förra året var det också några fransmän i kyrkan, det var riktigt fint att höra Fader vår på först svenska och sen franska - ekumenik i praktiken! Posted by Picasa

1 kommentar:

Elisabet. sa...

Nu har jag läst ikapp .., det blir inte mycket av den varan när jag har jobbarhelg. Vilken otroligt vacker adventsstake!!