lördag 25 juni 2011

Midsommarafton på franskaLite improviserat går vi till en av svenska grannarna i vårt område för att fira midsommarafton. St. Jean som det heter på franska men det är inget som uppmärksammas, det är vanlig vardag här.

Vi som tycker midsommarafton är speciell tar med oss lax, egenhändigt tillagad gubbröra, OP Andersen, Aalborgs Jubileum, ostar, matjessill, fiberbröd och öl. Övriga har deltagit med samma typ av knytismat och det blir en härlig måltid.

Värdinnan har medfört svensk färskpotatis från Sverige och det är verkligen HIMMELSKT gott!! Sånt finns inte här i Provence. I övrigt är allt som det brukar vara i Sverige en midsommarafton -  sill och potäter och snaps och det hela. Plus att vi sjunger Helan går och franska grannfamiljen applåderar högt efter varje svensk snapsvisa!!

Det hela avslutas förstås med jordgubbstårta och roliga diskussioner och mitt i natten går vi våra tre minuter hem. I fortfarande ljum medelhavsnatt - cirka 26 grader!
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Låter som Ett Gott Liv.

Tycker jag.

Monet sa...

Elisabet: det är det också! Även om vi lever vanligt vardagsliv med småttigheter och vardagsbekymmer som alla andra är det roligt med ljusglimtarna i tillvaron också.