måndag 30 maj 2011

Fête des Mères. Morsdagslunch på vingården







Igår var det Mors Dag också i Frankrike. Det känns som om den faktiskt firades mera här där Mamma är en så viktig centralfigur fortfarande.

Tillsammans med andra svenska goda vänner åker vi till vår favoritvingård, den som ligger så vackert mellan bergen och där man serverar överdådiga hemlagade söndagsluncher en gång i månaden. Hit hittar inga turister, det är bara franska familjer som kommer hit och äter och dricker i runt fyra timmar. Gamla mammor är med liksom familjens bebisar och yngre medlemmar. Blombuketter väntar på borden till alla mammorna.

Man bjuds först på goda snittar med provencalska röror och gårdens vin som apéro under skuggande träd. Därefter förrätt (goda pilgrimsmusslor), varmrätt (inbakad kalvstek med god grönsaksröra), ost (chèvre på salladsbädd) och efterrätt (tiramisu med färska jordgubbar). Bröd, hur mycket vin (rosé och rött) och mineralvatten man vill och så kaffe på detta kostar cirka 350 kronor per person. Gott och prisvärt.

Dessutom med en fantastisk service. Igår var vi 110 personer och vi fick alla maten varm och samtidigt. Det blir genast hög stämning och mycket gott och gemytligt där vi sitter utomhus i 27-gradig värme men i skuggan under svalkande tak. I sommar kommer man att anordna konstutställning, jazzkvällar och barbeque - vi kommer att åka dit flera gånger, det vet vi!
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ack ja, ack ja.

Så jag önskar att jag vore där!

Monet sa...

Elisabet: jag lovar att du hade tyckt detta var särskilt gott och trevligt. Helt i din smak!