fredag 18 februari 2011

Slump. Igen?
Av olika anledningar går jag igenom 10 år gammalt material som obesett fått följa med i Frankrikeflytten. Och hittar en liten skissbok från 2001 där jag gjort anteckningar och skissat minnesbilder från olika skeenden. Det här var ett av de första åren vi åkte på semester ett par veckor till Provence - till en helt annan del än där vi bor nu. Vi bodde i och utforskade området runt Vence i departementet Alpes Maritimes närmare Nice.

De blånande bergen med sina gula provencalska hus med orange tegeltak satte redan då sina spår. Vid hemkomsten har jag gjort minnesskisser. Bland annat av ett träd med berg i bakgrunden, det som syns på den andra bilden. När jag nu får syn på skissen drar jag efter andan. Och måste genast gå och fotografera våra stora ekar med berg i bakgrunden så som de ser ut från vårt sovrumsfönster.
Nu har jag lekt lite i bildbehandlingsprogrammet för att få fram den grafiska formen på det fotograferade trädet på första bilden . Men jag lovar att det, precis som på den tecknade skissen finns ett berg i bakgrunden.

Och husen som klättrar längs bergssidorna är identiska med de som finns längs vägen upp till vår by. Hur är det, tror ni? Vet man redan från början hur det ska bli och också hur det ska se ut?
Posted by Picasa

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ofta är jag helt förvissad om att det är just så; att om man är lyhörd ..., då kan det bli på det här viset.

Jag hade i början av seklet en sån otrolig dröm, som på ett sätt visade vad jag egentligen ville.

Den drömmen ledde mig på ett förunderligt sätt.

Så - med risk för att anses flummig -, ja, jag tror att livet kan vara just så fantastiskt och att man också vet när det är rätt.

Mira sa...

Jag tror att det någonstans i ens fördolda omedvetna finns en bild av något som berör. Kanske valde ni ert nuvarande fina ställe utifrån en glömd skiss du gjort en gång. En vag igenkänning. Ett tycka om, som du inte kom ihåg varifrån det kom.

Anonym sa...

Intuition.Du är ju jätteintuitiv! Vilka vackra skisser.Härlig färger!
Kramar Christina

Anonym sa...

Den första bilden är så vacker och grafisk, ja helt fantastisk tycker jag!
Kramar Atti

Christina sa...

Jag håller med de andra, jag tror också på intuition.

Vilka jättefina skisser!

Monet sa...

Elisabet och ni andra: förlåt för sent svar. Jag hinner nästan inte med mina inlägg och det är svårt att också hinna svara på alla rara kommentarer. Jag måste begränsa min datortid, inte minst pga min rygg och vet inte hur jag ska välja.
Strunta i nya inlägg och istället svara direkt på kommentarerna som de flesta av er är så duktiga på?

Eller lägga in inlägg och sen försöka fånga upp kommentarerna något senare och besvara dem då.

Knepig del av blogg-etiketten. För vem vill verka oartig? Inte jag iallafall.

Till er alla kring det här inlägget. TACK för intressanta kommentarer och beröm kring skisserna. Jag tror som ni också att det handlar om en slags intuition. Eller något annat vi inte kan sätta fingret på riktigt. En slags föraning som kan manifestera sig på det här sättet. Eller som i en dröm.

Intressant är det hur som helst!