måndag 14 februari 2011

Egypten 2.
Jag har några få bilder från min tid som liten tvååring i Kairo. Men desto fler minnesbilder och doft- och synintryck från en märklig och svunnen värld. Eller, är den förresten så annorlunda? Idag, när Egypten och Kairo syns på tv och internet och i live-sändningar kan jag känna att det är detsamma som då - 1946. Flickan på gatan utanför vårt hus kunde nog ha fotograferats också idag. Det är den taggiga kanten på foto som avslöjar att det gått ett tag sedan dess.

Min pappa på häst vid en av pyramiderna hade säkert också kunnat fångas på bild idag. På den sista bilden sitter jag på en pick-nick-filt utanför Kairo och har precis fått en liten nykläckt kyckling i handen av en förbipasserande "månglare". "Galli-galli" minns jag att man sa att den hette - det var väl så den lät. En fascinerad tvååring i fin klänning med 40-talsstuk och solhatt. Och jag kan känna den fjuniga kroppen och det pickiga fågelhjärtat i mina händer än idag.
Posted by Picasa

5 kommentarer:

Elisabet. sa...

Men det är ju rent otroligt vad du är dig lik! Och härligt foto av din pappa.

Anonym sa...

Du är dig så lik !!!! Tänk att man ser direkt att det är du.Hur många år cr
emellan?
Kramar Christina

Inger sa...

Jag trodde när jag såg bilderna, utan att ha läst, att det var dottern T som liten. Väldigt lika var ni som små tycker jag.
Tänk att minnena sitter kvar i kroppen på dig ännu. Och dofterna.

Christina sa...

Jag har inte sett dig i verkligheten, men oj så lik du är dig från de foton som har skymtat förbi av dig som vuxen...och så fint och andäktigt du håller i den lilla kycklingen.

Mira sa...

Vänta nu... Galli, betyder inte det tupp?