fredag 11 februari 2011

En vanlig torsdagskväll i februari..
..bestämmer vi oss för att äta kräftor. Urgoda kinesiska diton som är inköpta i somras på IKEA Food i Toulon förstås. Gud bevare Kamprad som jag skrivit förut.

Det finns till och med rostbröd, emmentalerost, öl och Ålborgs Jubileum för "en lille en" till maken. Här sitter han och sörplar njutningsfullt till stearinljussken, franska nyheter på tv och med den fortfarande blommande rosa julstjärnan på bordet.

Vem säger att man inte får vända upp och ner på begreppen. Nu ska det bli god kräftsoppa av skalen till ikväll!
Posted by Picasa

5 kommentarer:

Elisabet. sa...

Vad är det fär tjusig madame på tavlan? Någon släkting?

Och pv skulle trivas hos er .., minsann skymtar jag inte lampetter, eller ..?

Christina sa...

Vilken hemtrevlig bild på maken som sitter och sörplar kräftor :-)
Hur långt har ni till fiskhandlare? Nu tänker jag inte Kamrad, utan mer lokala butiker/marknader ;-)

Christina sa...

He he, det ska inte stå Kamrad, utan Kamprad ;-)

Bloggblad sa...

Så mycket god mat du visar, jag blir hungrig!

Men kräftor nu... näe, det skulle kännas fel. Det ska vara på altanen i augusti med måne...

Ser annars väldigt trevligt ut på bilderna!

Monet sa...

Elisabet: ingen släkting men ett arveporträtt på en vacker engelsk flicka som håller sin förlovningsring i handen. Och visst är det lampetter, så pv är välkommen hit!

Christina: ja, vi har det hemgtrevligt här. Det är bara vi och Dessi för det mesta på kvällarna så vi försöker göra det mysigt när andan faller på. Vi har cirka 10 minuter till närmaste stormarknad, Intermarché och Casino som har egna stora fiskdiskar. Med konstiga fisksorter i, många har jag inte vågat pröva. Sen är det en kvart till havet och t.ex Hyères om man vill gå på utemarknad på lördagförmiddagarna. Men vi är oftast lite för lata för det:-)

Bloggblad: jag kan bli hungrig själv i efterhand när jag ser bilderna! Och visst kan man äta kräftor i februari, vi äter dom i augusti också, precis som du på altanen med måne. Men har, sedan de släpptes "fria" alltid ett par paket i frysen som vi njuter av under året då och då.