lördag 18 december 2010

Utsikt...

..från en annan sydfransk by inte långt från oss. Hit åker vi ofta. För den hisnande utsiktens skull, för vingårdarna i närheten i det berömda distriktet Bandol. Och för alla de små mysiga affärerna inne i bykärnan. Just nu är det julpyntat på alla hus och mitt i veckan befriande fritt från turister och stressiga julklappshandlare. Här går vi och Dessi ett par timmar i solen och pratar med hundägare, butiksinnehavare och folk på gatan som alltid vill klappa vår "bébé" som alla tror att vår lilla minipudel Dessi är.

Halva Frankrike är snö- och kaosdrabbat. Vi har inte en flinga här i Provence även om kvällar och morgnar nu är kylslagna. Skönt att slippa skotta och skrapa! Och kunna sitta ute två timmar mitt på dagen på en läskyddad altan och läsa bok i solen i mitten på december.
Posted by Picasa

6 kommentarer:

Guy sa...

Den översta bilden gillar jag skarpt!

Dubbelörn sa...

Underbara vyer, så vackert...

Ramona K sa...

Är en hemlig läsare sedan några månader tillbaka och tackar varmt för de fina bilderna och inläggen. Jag älskar Frankrike och inte minst Provence. Faktum är att jag nästan föredrar att åka dit istället för mitt hemland Skottland.
Undrar om ni har någon gång besökt byn Lucèran? Verkligen en utflykt att rekommendera den här tiden på året om det inte är för långt att åka. Sedan 1998 har bynborna byggt julkrubbor och är nu uppe i c a 400st. Krubborna finns överallt - i fönstren, i dörrarna och varje liten vrå. Man går en byrunda för att se hela härligheten. Tala om uppfinningsrikedom! Det finns allt från krubbor och figurer i full storlek till de som ryms i en flaska. Vi var där en veckodag i början av december och det var ingen trängsel. Men tydligen är gränderna proppfulla under helgerna vilket förhöjer stämmningen för en del. Vi åkte buss dit från Menton till en kostnad av 10franc!
http://cms.sictiam.com/cms/52_luceram/index.php

Vänliga hälsningar från Uppsala
Ramona K

Elisabet. sa...

Låter som en paradisisk tillvaro!

Anonym sa...

Vi längtar tillbaka!!!
B + K

Monet sa...

Guy: Man tackar. Roligt med proffskommentar. Härnere skulle du vara i ditt esse tror jag så mycket vackra vyer som det finns.

Dubbelörn: ja, det är sanslöst vackert, nästan överallt.

Ramona K. välkommen hit, så roligt med en "hemlig läsare" Jag förstår verkligen din känsla för Provence. Nej, vi har inte besökt den by du talar om men jag har hittat den på nätet och det verkar som ett jättespännande utflyktsmål. Något långt från oss men vi har lagt den bland favoriter. Tack snälla och du får gärna tipsa om mera!

Elisabet: ja, du vet ju hur vi bor. Det är ju vardag också förstås men tillgången till det här landskapet är ovärderligt.

B&K är alltid välkomna tillbaka!!