söndag 7 november 2010

Festmat

För att fira födelse- och bröllopsdag går vi ut och äter provencalsk middag på närbeläget värdshus. Med oss är svenska grannarna och vi gottar oss i en fyrarättersmåltid som här består av vitlöksgratinerade musslor, heta och syndigt goda. Sen kräftor på ett sätt vi aldrig ätit. Ecrévisses Armoricaine stod det i menyn. Med haklappar på oss sörplade vi oss dessa urgoda skaldjur på svenskt manér men de här v ar varma och låg i väldigt god tomat/kräftsås.

Anklår när de är som mörast serveras i en smarrig olivsås, sprängfylld med oliver. Och till det hemlagade små och krispiga frites. Till efterrätt "omelette norvégienne", det lustiga namnet på det vi på "svenska" kallar "glace au four". Ja, det var en måltid. Ganska många kalorier fick vi i oss i skenet av brasan i den stora öppna spisen. Men det var det värt!
Posted by Picasa

1 kommentar:

Freedomtravel sa...

Kul att få skaldjur serverade på nytt sätt, även om kräftorna inte ser helt lätta ut att äta! Anklår har jag nog aldrig ätit, men anka är ju fantastiskt gott, så jag kan tänka mig att det är en delikatess