torsdag 11 november 2010

Bypromenad i november


Tillsammans med goda vännerna går vi ner till vår lilla by från det område där vi bor. Det tar några minuter och på vägen har vi den vackra utsikten mot de blå bergen, strax utanför vår trädgård. Nere på den första bygatan hänger på ett av husen en gullig handskriven rosa lapp där det står. "Lola föddes den 5 november. Hon vägde 3 kg och var 52 cm lång. 0358 på natten". Och små hjärtan ditritade. Jag fotograferar och blir glad. En liten fransk flicka föddes här på min egen födelsedag!! Så roligt.

Idag är det den 11 november och helgdag i Frankrike. Man helgar l'Armistice, stilleståndsdagen den 11 november 1918, dvs slutet på första världskriget. På tv ser man presidenten Sarkozy lägga krans på den okände soldatens grav vid Triumfbågen. I byn hördes i morse Marseljäsen och tapto spelas och när vi passerat vår vackra park i höstsolen och kommer fram till byns krigsmonument ligger det färska blommor med anledning av dagen. Man glömmer varken sina krig eller sina döda här.

Vi levande har haft en underbar dag med strålande sol, utelunch och långsam promenad genom vår charmiga och historiska by. Promenaden avslutades på ett av byns kaféer tillsammans med urinvånare och stamgäster och ett antal hundar. Hemma vid halvsex lyser ännu solen!
Posted by Picasa

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Å, sicken hjärtevärmarbild, den rosa lappen!

När man bor som ni gör, har man då bestämt var man själv ska begravas, - om man skulle avlida på bortaplan -, i Sverige eller i det nya landet? Hur gör man?

Ja, apropå kransnedläggningen.

Christina sa...

Välkommen till livet lilla Lola, säger jag och ler :-)
Sicket fint väder ni har! Här är också grant fast på ett h e l t annat sätt.

Brutus sa...

Underbara bilder! Jag längtar redan hem. Här har vi snöblask och hårda vindar!

Brutus sa...

Underbara bilder....längtar redan hem. Här är det snöblask och hårda vindar!