måndag 18 oktober 2010

HAPPY HOUR!!

 

 

 

 

Happy Hour är det matte och husse tycker är avslappningsdrinken kring kvällskvisten innan solen går ner och innan den numera (ur svensk synvinkel) sena middagen. En stund då vi samlas, pratas vid om dagen, det som gjorts och det som ska göras. Det där har varit en "helig stund" länge för oss - en gemensamhetspaus där man vilar i det som varit och i det som ska bli.

Dessi tycker också att det är här den mysigaste stunden på dan fast på ett annat sätt. ÄNTLIGEN kan man fånga mattens och hussens uppmärksamhet tillsammans och lägga fram tuggben, grisöron, leksaker och BOLLAR som kan kastas och fångas i ett.

Idag har vi haft kylig natt och morgon men 23 grader mitt på dagen. Sol, blå himmel, lugn och ro efter chokladfesten i byn. Nu väntar lergrytetillagad kyckling med lök, citroner, olivolja och och svarta oliver. Och rosmarin från de egna buskarna. Vilket härligt recept - bara att gå i trädgården och plocka på sig färska kryddor.

Till detta olivoljestekt ursaltad aubergine, sen gratinerad med pesto en stund i ugnen. Har vi det bra? Ja, det tycker vi alla tre!
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Kesu sa...

Jag tror inte att happy hour kan illustreras bättre :)

Hundar är så sköna. Man kan läsa dem direkt. Lelle R brukar knapra sitt foder först när vi sitter till bords, trots att vi hällt upp det tidigare. När flocken är samlad kan man hänge sig åt sina egna nöjen.

Pussa lilla svartnosen från oss i Solna.

WV: confi. Nä, det får aldrig Lelle R. ;)

Mira sa...

Härligt!

Emser för sin del väntar med att vilja gå ut till vi har satt oss till bords...