torsdag 15 juli 2010

"The camping car"!

 

 

 

 


Camping car, på franska uttalat: kammping kaar. Så heter vår husbil härnere. Nu står den utanför huset och tornar upp sig. Maken stuvar och fixar och donar med backkamera och gps. Kollar gasolen och beräknar stuvutrymmen. Det är säkert 50 grader varmt i bilen och det är för mycket för mig.

Jag grejar inne i det klimatiserade huset med packning och bockar av listor. Mat, kläder, lakan, handdukar, mediciner, hundprylar för att inte tala om de egna och hundens pass och vaccinationsintyg, kartor, adresser, telefonnummer, datorer, dvd och cd, kamera och så kartongvis med rosévin till svenska vännerna förstås. Och olivolja från byn och lavendel och tvålar och ett litet minikontor. Presenter till barn och barnbarn och mail till väninnan som ska ta hand om huset. Och till franska C som ska städa och sköta om annat medan vi är borta.

I morgon är sista packdagen. Sen ska huset stängas, fönsterluckorna stängs, krukväxterna samlas ihop i det enda ljusa utrymmet. Inte glömma paraply och regnkläder vilket är lätt hänt när man pustar i 35-gradig värme. Vi ska ju till Sverige, gummistövlarnas förlovade land. Det gäller att komma ihåg allt. "Quand on est parti, on est parti", säger Monsieur L. min franska sjukgymnast som ger min onda rygg en sista omgång idag. "När man har åkt har man åkt". Jo, så är det ju. Det är ett år sedan vi senast var i Sverige och trots resfebern känns det roligt att komma tillbaka.

I mer än sex veckor ska det här bli vårt lilla minihem. Första anhalt på lördag ligger bara 45 mil bort, en bokad campingplats utanför staden Lons les Sauniers i nordöstra Frankrike. Sen blir det en halv kördag och stopp i två dagar i Luxembourg där lilla barnbarnspojken bor med sin mamma och pappa.

Hur det blir med internetuppkopplingar och bloggande får vi se - går det så går det. Om en vecka är vi i landet Skåne hos familjen där. Det blir ett äventyr med denna husbil, det är premiärtur för oss och går allt som det ska är vi tillbaka i vår sydfranska by igen i slutet av augusti. Då har den rullat mer än 600 mil!
Posted by Picasa

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ha en bra tur till Sverige och välkomna hem!
En som läser din blogg med nöje.

Helen sa...

Kör försiktigt och välkomna till Sverige, som har jättefint sommarväder, för ovanlighetens skull!

Kram!

Bloggblad sa...

Så mysigt! Jag har alltid drömt om en husbil, det verkar så bekvämt. Hoppas att ni får en fin resa, och om ni passerar Söderköping måste du höra av dig! Vi bor bara 200 meter från E22 och finns på eniro...

Freedomtravel sa...

Hoppas att ni får en bra resa i husbilen! Vi trivs så sjukt bra när vi bor i vår! Nu har vi tillbringat två veckor i den i Polen och snart blir det två veckor i norra Sverige.

Husbil verkar förresten heta allt möjligt när man reser runt. På Nya Zeeland hette det Motorhome, i USA säger de visst gärna RV och i Europa gäller ofta Camper. Fast på den sista campingen vi var envisades de med att säga Campbus, för annars förstod de absolut inte... och så får man ju ofta dra till med tyskans Wohnmobil förstås...

Musikanta sa...

Verkar väldigt spännande med en husbil. Praktiskt när man hälsar på vänner och bekanta. Den ser väldigt stilig ut på bilden, och STOR. Det behövs väl när man ska vara borta så länge.

Bon voyage et bienvenu à la maison après...