onsdag 2 juni 2010

Alla älskar Dessi

Vid vår Mors Dagslunch i söndags var förstås Dessi också med. Det är hon alltid - hon har sin lilla väska som hon sitter eller ligger i medan vi äter. Här i Frankrike får man ju ha med sig hundar på restaurang, ja överallt faktiskt, och hon tycker om att vara med oss, vad vi än gör.

Lite i smyg får hon sen komma upp i husses knä för att få se vad som händer i bordshöjd.

Och genast vill alla granndamerna ta henne i sitt knä och gulla och klappa. Och Dessi sitter så rart och stilla och låter sig smekas och duttas med. Liten och söt med sina pepparkornsögon som hon är är hon den mest fantastiskt sociala dörröppnare för oss också. Alla vill veta hur gammal hon är, om hon blir större och vad hon heter.

Det är fantastiskt roligt med denna lilla underbara hund, så älskad av alla!


 

 

 

 
Posted by Picasa

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Känns märkligt det där med att hundar skulle vara så ohygieniska på svenska restauranger men inte på utrikiska!

Jag har tittat på fina mat- och naturbilder. Jag är inte så mycket för att fira mors dag, så den gick ganska spårlöst förbi (barnen vet ju!). Ett grattis från vardera barn - det räckte.

Anonym sa...

Jamen hon är ju fantastiskt söt! Jag förstår att de som sitter i närheten med henne vill gosa lite. Det är för övrigt en av anledningarna till att maken och jag kommer att bo halva året här i USA och halva året i Frankrike när vi blir pensionärer. Jag som hundägare uppskattar verkligen hur fransoserna ser på detta med hundar.. som en varelse som "vill vara med" och som SKA vara med. Här i USA finns det ju en del ställen man kan ta med sig hunden på men inte alls som i Frankrike.
Mvh,
Fia i Georgia

Mira sa...

I bordshöjd försiggår godsaker och smaskigheter och annat mums. Kolla bara den näsan!

Polargrevinnan sa...

Jag har ingen hund numera, hade en airedaleterrier för länge sedan. En hund är inte välkommen på restaurang i Sverige, der är bara så. Social dörröppnare var verkligen en bra beskrivnng, det är många människor som genom en liten vovve har blivit goda vänner.
Lilla Dessi är söt och behändig som får plats i en liten väska,förstår att många vill gossa med henne.
Önskar dig en trevlig helg. Här hemma har det blivit sommar, vi hade 25 grader idag.
Kram Viola