onsdag 18 november 2009

Sjukläger


Jag blir hastigt sjuk i mycket hög feber, frossa som vid malaria, tänderna hackar och hela sängen skakar, ont i magen, huvudet, i hela kroppen. Mår våldsamt illa och måste nästan kräkas - hela kroppen är påverkad. På ett par timmar stiger febern till över 40 grader. Vet inte när jag hade sån feber sist och känner mig därefter.

Vi har varit i Cannes och Hyères, ätit på restaurang, varit bland folk. Och här går det svininfluensa eller Grippe A som den lite mindre obehagligt kallas. Tankarna far, är det den, den vanliga influensan eller något annat?

Det blir en natt med öppet fönster, blöt handduk på värkande och het panna, hink nedanför sängen, feberyrsliga drömattacker. Och jag är övertygad om att det blir minst en vecka i sängen.

Tack och lov ger sig febern redan nästa morgon och de övriga symptomen klingar också av efter ett dygn. Lätt snuva och lite feber är vad som kvarstår plus en känsla av att ha blivit överkörd av tåget.

Idag har det varit sängdag också - till skillnad från vissa andra är jag lärd att hålla mig i sängen och inte sprattla upp för tidigt. Helt feberfri vill jag allt vara och det känns också att det behövs när jag går upp, vinglig och svettig blir man.

Så det här är vyerna jag har omkring mig, nattygsbordet med medikamenter, tv med franska naturprogram och svenska Wallandervideos (hej Elisabet, nu vet jag hur fint det är i Ystad!) och lite glimt av solen som flödar in genom hallfönstret och skiner på Dessis leksaker på golvet.

Posted by Picasa

2 kommentarer:

Kersti sa...

Nu har jag smugit in och ut här ett tag utan att ge mig till känna men tänkte att det kan vara läge med en krya på dig hälsning från ett regnigt Enskede.

Monet sa...

Kersti: vad roligt att du varit här och smugit:-) Kul att du hörde av dig och tack för hälsningen. Kikade på din blogg med sååå vackra bilder från kyrkogården. Just den träddungen har jag målat av för flera år sen faktiskt!