torsdag 13 augusti 2009

Dessi tio månader


I morgon fyller vår lilla gulliga valp tio månader. Vi har haft henne ett halvår och hon har från första dagen varit en ständig källa till glädje.

Mycket oro också den första tiden med öroninfektioner, tandutdragningar, penicillinbehandlingar och pälsavfall. Tur att hon är försäkrad med tanke på veterinärkostnaderna.

Här i Sverige trivs hon, det märks i allt. Hon gillar det saftiga gröna mjuka gräset som hon gärna springer in i. Det kryllar inte av lösa hundar överallt och de som finns är i koppel och man kan bekanta sig lite försiktigt.

Det är lagom varmt också för henne - sista veckorna i Provence med sin 35-gradiga hetta gick hon inte heller ut förrän på kvällen.

Här på ön har hon börjat få springa lös och vi tränar lite på inkallning vilket fungerar bra.

Helt och hållet rumsren nu också när man slipper enbart asfaltgator utan spanskt nålgräs. Hon äter bra och har gått upp lite i vikt och ser jättefin ut tycker vi. Vi har fått hennes franska stamtavla, full med champions och det syns!

Bryggan och vattnet är spännande och dit springer hon ofta. Men är försiktig vid strandkanten, går i en liten bit men ger sig inte ut på några egna simturer eller hoppar i i tjusig dykstil som trippel-labradoren Sally, väninnehunden, gör.

Om en vecka är det dags för trimning igen. Den här gången i Sverige på vårt gamla hundpensionat. Det ska bli intressant att se hur det blir i jämförelse med den franska stilen. Vi har redan blivit tillfrågade om det ska vara "pudelklippning", dvs rakat ansikte, rakade tassar och pompomsvans. Det sista tycker vi är fint men hon ser bra konstig ut med hela ansiktet renrakat tycker vi. Nosen blir som en anknäbb, smal och spetsig. Fast man ser ju hennes drag lite bättre. Vad tycker ni?

Posted by Picasa

7 kommentarer:

Pius sa...

Så lilltösen har blivit 10 månader, ja tiden går fort, helst med en liten sötnos i huset.

Sangi fyller 1 år den 26 augusti, så det är inte lång tid kvar tills han blir stor kisse.

Apropå klippningen, går det inte att bara toppa lite:-) Jag tycker Dessi är söt som hon är med sitt hippiestuk.

Pius

PS Hopi sover med tassen över ansiktet och ser så söt ut DS

Syster T sa...

Härligt att höra om Dessis dagar i skärgården! Vad skönt att hon ökat i vikt och numera vet var man "pudrar näsan" (som det väl anstår en liten fransyska!)
Hi,hi du vet vad jag tycker om klippningen - en fin fröken ska INTE ha mustascher!
Inlägget om mor- och farföräldrar är som alltid - MYCKET väl uttryckt!! Vem tänker på barnet i en vuxenkonflikt?!?
Många kramar från din febrilt arbetande sis!

Staffan H sa...

Dessi börjar bli en stor och förståndig dam. Vad klippningen beträffar så låt henne så långt som möjligt se ut som hon är van vid. Trivs Dessi med det och det funkar bra rent praktiskt sett ser jag ingen anledning att ändra på det. Hundar har mig veterligen inget behov av att skaffa sig en new look emellanåt. Vacker och charmig är hon ändå med besked! :-)

Christina sa...

Tänk så fort tiden går, redan 10 månader :)

Så klokt att passa på att öva inkallning etc med henne nu när ni vistas på en ö.

Angående klippning tycker jag inte att rakade tassar ser så roligt ut. Hon ser väldigt fin ut där hon står på bryggan och spanar...kan ni inte bara ansa lite?
Men, men, det är ju ni som ska trivas med hennes utseende :)

Och fina damer har visst mustasch, hälsar Poppan ;)

Britta sa...

GRATTIS lilla gumman på 10-månadersdagen! Vi förstår att du har det härligt ute på Blidö. Akta dig för de elaka fästingarna! De är nog styggare än "djävulsgräset" hemma på ängen!
Vov, vov B & L

Tankevågor sa...

Tycker hon är helt underbart fin! :-)
Vad skönt hon/ni verkar ha det på er semester. Mjukt grönt gräs istället för nålgräs är ju en lycka bara det.

Jag håller nog med Christina om rakade tassar....och vår Roxy hälsar också att fina damer kan ha mustasch! Bara den är prydlig och ansad så. ;-)

Trimmas hon på ett pesionat...är det något ställe som du kan rekommendera? Vi kommer att behöva ett pensionat någon gång framöver och har aldrig anlitat något.

Jättefina bilder på lilla Dessi!

Kesu sa...

Jag tycker också att hon ska vara som hon är nu. Det lilla svarta, lurviga, charmiga yrvädret. För mig känns traditionell pudelklippning lite mer finhundsaktig, som en knähundsfröken, men det är vad JAG tycker det.